Москов изненадА Бойко в гръб?

Москов изненадА Бойко в гръб?

И да е имало активно мероприятие с еболата, анестезиологът го прецака, без да иска
Цял ден чета. Познайте за какво! За еболата, разбира се. Всички са се изказали. Само Бойко не е, защото му се развали играта и сега бие кучето от яд.
Сигурно ще ме питате каква игра. Ами тази, в която го подозира всеки втори в социалните мрежи.
Хората си мислят,че еболната треска от вчера е измислица на мозъците герберски, за да се отклони вниманието от новия заем, отмяната на цесиите, данъка върху влоговете и всички останали човеколюбиви действия на мнозинството.
Може и така да е, защото Бойко се бил снабдил с медиен съветник – актьор. Бившият Куневист – Тома Биков, се е намесил в мозъчния тръст около премиера. А какво по-лесно за един професионалист от това да разиграе „Да разлаем еболата“. Неблизката до ГЕРБ Нова телевизия вдигна байрака на съпротивата срещу африканската чума, а другите медии стартираха почти едновременно истерията.
Всичко си вървеше като по мед и масло и можеше да откара поне една седмица в страх и догадки има ли ебола в София? През това време нашите хора от парламента щяха да си свършат работата на спокойствие.
План като картинка – ясен и точен! Но с една слаба точка – анестезиологът Петър Москов, отскоро министър на здравеопазването.
Явно са пропуснали да го посветят в заверата или са се въздържали нарочно. И с основание. Че с този плам в очите, човекът си е взривоопасен отвсякъде и не се знае дали няма да изцепи работата по невнимание! Или да се противопостави с реформаторски плам на измамата и да я разкрие без време. Затова, сценаристите са преценили да не му казват и са се надявали, че той като вчерашен министър с жълто около устата, ще се насмете и оплете. А пушилката с еболата ще продължи достатъчно дълго и ще създаде димна завеса, зад която да си свършат заплануваното.
Ама както викаше Шкумбата едно време – той ги изненадА! Пренощува в кабинета си, мобилизира Шарков, вдигна на крак лаборатории и болници, запря заподозрените и ги въдвори в изолатора. Има – няма за 10 часа нокаутира еболата и я превърна в някаква си скучна малария от Сиера Леоне. Тя танцува само една нощ, би казал някой с поетична душа. Но в здравеопазването място за поезия няма! А вместо сага, получихме майстор на късия разказ!
Е как да не се ядосва човекът от Банкя, ако един вчерашен министър е решил да се прави на специалист по кризи и му е развалил пасианса?! То си е за яд отвсякъде! Сега пак цяла кутия пури ще артисат, докато измисли нов план. Ама за късмет, зима е!
И като не е ебола ще е грип! Ама много по-страшен от свинския и птичия. Направо слонски! От Австралия! И епидемията ще свърши, като приключи работата на парламента преди празниците и като си продадат ваксините, разбира се! С един куршум – два заека!Източник: www.no-comment.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *