МРЪСНИ ПРИКАЗКИ ЗА ДИПЛОМАЦИЯТА И КОАЛИЦИОННИЯ ХАРЕМ НА ГЕРБ

МРЪСНИ ПРИКАЗКИ ЗА ДИПЛОМАЦИЯТА И КОАЛИЦИОННИЯ ХАРЕМ НА ГЕРБ

Съгласието, измъченото съгласие на Надежда Нейнски, все пак да приеме предложението да заеме поста посланик на София в Анкара, носи новината, че коалиционните партньори на ГЕРБ се увеличават, макар и на не парламентарно ниво. Посланик в Анкара – това е аплодисмент за външната политика на Борисов.
Това съгласие е много подозрително и извиква съмнения за някаква сделка под масата. Кой и защо предизвика тая дипломатическа мисия? Професионалната преводачка от испански, дала навремето възможност на българската четяща публика да се запознае с върховете на никарагуанската партизанска поезия, навремето поради присъщото ни объркване в условията на т. н. демокрация, беше външен министър на България – беше дипломат № 1. Сега отново ще стъпи на дипломатическото килимче и ще има мисията да пази интересите ни в съседна Турция. И това, естествено, няма пряка връзка с оная сделка с един гараж в близост до идеалния център на София, станал собственост на бившия съпруг на Нейнски.
Зла прокоба вещае провали не само на вътрешната, но и на външната ни политика. Не, че досега не ги имало. Последните 25 г. са един безкраен и ужасяващ парад на провалите.
Каква точно е сделката на Борисов със „Синьото единство“ на някога хубавото Наде? Можем само да гадаем и да предполагаме.
Опитвам се да си представя как хубавото Наде ще нахрани турските журналисти и кореспондентите на световните агенции в Анкара. Трудно ми е да си го представя.
Шербет, баклава и пилаф…Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *