Мъжът, обвинен за смъртта на младата жена в Омуртаг, опитал да прикрие убийството

Мъжът, обвинен за смъртта на младата жена в Омуртаг, опитал да прикрие убийството

Мъжът, обвинен за смъртта на младата жена в Омуртаг, опитал да прикрие убийството

Мъжът, обвинен за смъртта на 21-годишна жена от Омуртаг, опитал да прикрие убийството и да го представи като инцидент. Той повикал съседи и им обяснил, че жертвата е паднала и се е ударила. Дори опитал да ѝ окаже първа помощ.

Жестокият побой бе извършен на 29 август. Жертвата и обвиненият живеели на семейни начала в чужбина. Наскоро се върнали в България. Във вторник се стига до скандал, който завършва с побой, вследствие на който младата жена умира.

„Неговата версия е, че е имало лек конфликт, с леко физическо докосване, което не отговаря на травмите на жертвата. Тя е с множество счупвания, разкъсвания. Говорим за брутален и жесток побой“, обясни говорителят на Окръжната прокуратура в Търговище Васил Ангелов в ефира на NOVA.

Задържаният не е познат на полицията.

„Двойката не е от Омуртаг. Живеят тук от 10 дни. Разпитваме съседи, роднини. Има двама свидетели, които твърдят, че и преди между двамата е имало конфликти“, каза още Ангелов.

По предварителна информация убийството е извършено от ревност. Обвиняемият за убийството е задържан за 72 часа, предстои в петък от прокуратурата да поискат постоянното му задържане. 

Повдигнатото обвинение е по един от най-тежките членове в Наказателния кодекс. За това престъпление се предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *