Мъж публикува голи снимки на жена, съдът постанови да ѝ изплати 1,2 млрд. долара

Мъж публикува голи снимки на жена, съдът постанови да ѝ изплати 1,2 млрд. долара

Тексаският съд присъди обезщетение в размер на 1,2 млрд. долара на жена, която е била жертва на порно отмъщение, съобщава BBC News.

Жената е завела дело за тормоз срещу бившия си приятел през 2022 г. Тя го обвинила, че той е публикувал нейни интимни снимки онлайн, за да я унижи публично след раздялата им.

Нейните адвокати по делото казаха, че споразумението е победа за жертвите на „сексуално и психическо насилие“.

„Вероятно мъжът ще обжалва, но все пак това решение на съда възстановява доброто ѝ име“, каза водещият адвокат по делото Брадфорд Гилд.

Първоначалното искане на адвокатите било за 100 млн. долара обезщетение, но съдебните заседатели взели решение за по-голяма сума.

„Надяваме се, че зашеметяващото обезщетение ще изпрати нужното послание и няма да позволи на други партньори да се унижават по този начин“, добавя Гилд.

От документите по делото става ясно, че жената и бившият ѝ приятел са започнали да се срещат през 2016 г. Тя е споделяла свои интимни снимки с подсъдимия по време на връзката им. След раздяла им през 2021 г. обаче той публикува голите ѝ снимките в социалните медии и уебсайтовете за възрастни. Това е станало без нейното съгласие.

Твърди се също така, че той е изпратил снимките и на нейните приятели и семейство ѝ чрез публично достъпна папка в Dropbox. Той също така е обвинен, че е имал достъп до нейните акаунти в социалните медии, електронната поща и личния ѝ мобилен телефон, включително до системата от охранителни камери в дома на майка ѝ, за да проверява дали е там.

В резултат на деянията си той е осъден да плати на жената 200 млн. долара за минали и бъдещи душевни страдания, както и един милиард долара за „примерни щети“. Досега никога не е присъждана толкова висока сума в историята на съдебната система на САЩ, коментират американските медии.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *