„МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТО“ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ЗА КТБ И АХМЕД БАШЕВ – РАВНО ОТДАЛЕЧЕНО ОТ БОРИСОВ/ПЕЕВСКИ. ПОКУПКО-ПРОДАЖБА ИЛИ СДЕЛКА.

„МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТО“ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ЗА КТБ И АХМЕД БАШЕВ – РАВНО ОТДАЛЕЧЕНО ОТ БОРИСОВ/ПЕЕВСКИ. ПОКУПКО-ПРОДАЖБА ИЛИ СДЕЛКА.

Имаше и такова лице в българската „репресирана“ съвременна история. Алексей Петров. Арестуван на 10 февруари 2010 година. Показно проснат по очи от МВР на Цветанов и Флоров, под ръководството и контрола на Бойко Борисов като министър – председател. Произведен като „октопод“, Алексей Петров ще продължава да „виси“ като такъв и в последващите години, поради стартирането на делото му от самото начало, заради смяната на съдийката Румяна Ченалова.
Та, помните ли лицето Алексей Петров, който при всяка възможност бомбандираше медиите защо е превърнат в „илюстрация“ от първото правителство на Бойко Борисов. Пардон – най-вече от МВР на Цветан Цветанов, тъй като Алексей Петров така и не успя да напусне „огледалния си образ“ с този на Бойко Борисов, когото никога не атакува, даже напротив – оправдаваше го като „подведен“, а сега продължава да го „уважава като министър председател за втори път“.
Веднага след като надянаха белезниците на Алексей Петров, той даде своето категорично обяснение за съсипването на бизнеса му, съдбата му и бъдещите му планове, свързани с високи позиции във властта – че всичко е тръгнало от писмото, което Петров пише на 21 декември 2009 година до тогавашния финансов министър Симеон Дянков. Писмо, в което Алексей Петров от името на Стопанска инициатива на гражданите публично оповестява, че „Нашето предложение е да бъдат предприети действия по пренасочване на част от значителните финансови ресурси на държавните организации от търговските банки към Българската банка за развитие /ББР/”.Алексей Петров говори за „банков картел“, визирайки ясно КТБ. Това се случва четири месеца след като е напуснал ДАНС. Във времето на първото правителство на Бойко Борисов, когато КТБ е в превъзходен възход, толериран от първото правителство на ГЕРБ, което не си мърда пръстта за да предотврати онова, което ще се случи след години и ще доведе до грандиозната „афера КТБ“, тресяща държавата днес.
По времето, в което Алексей Петров атакува КТБ, Делян Пеевски и Цветан Василев са плътно рамо до рамо в един отбор. Неслучайно при т.нар. „акция „октопод“, жертва пада и Николай Велков, наречен „мозъка на „октопода“ от Цветан Цветанов. По-късно ще стане ясно, че „нечии“ опасения са били, че Николай Велков „искал да си върне обратно КТБ“, на която преди време е бил създател, но се е отеглил. По същото това време, в което Алексей Петров не спира да тръби, че именно осветената истина за КТБ „му изяжда главата“, на власт в ДАНС са онези, които по-късно ще лъснат като първи приятели на Цветан Василев и Делян Пеевски – целия „Драшков кръг“. След избухването на „аферата КТБ“, на бял свят ще излязат посещенията на „Драшковите“ спецченгета в КТБ и картините, които са подарявали на Цветан Василев. Ще стане и безпощадно ясно, че Цветлин Йовчев, Владимир Писанчев, Иван Драшков са „проспали“ напълно умишлено онова, което се е случвало в КТБ, но това не пречи както на правителството на Орешарски, така и на правителството на Бойко Борисов 1 и 2 да ги издигне в кариерата и да ги „пожали“.
Алексей Петров не крие, че издига кандидатурата си за президент на България, „само за да кажа истината за онова, което се случва в банковия сектор“, в частност в КТБ. Един от главните му „трубадури“ по онова време, а сега водещ съдебни дела, само за да „докаже“, че нямал нищо общо с Алексей Петров, „громи“ Делян Пеевски и КТБ. Днес същият „медиен стратег“ на Алексей Петров е верен паж на „разгромявания“ от него Пеевски.А лицето Алексей Петров ОТСЪСТВА. Мълчи доцент Петров, мълчи оглушително хабилитираното лице Алексей Петров точно за онова, което иначе „разсипа кариерата, името му и живота му“. Как се нарича подобно мълчание? Парафразирано от знаков филм – „Мълчанието на агнето“, ли?
Колко са вариантите за да обясниш подобно поведение на амбициозна личност, която именно заради „битката“ си срещу „банковия картел“ на КТБ, лежи в арест, затвор, обругана и оплюта е, с атакуван бизнес?В прав текст няколко са вариантите на „мълчанието на агнето“ Алексей Петров за „аферата КТБ“, тресяща държавата, и защо въпреки, че той дърпа фитила на скандала преди години, сега внезапно УДОБНО млъква:
– Алексей Петров е „купен“. Метафорично казано, защото Петров е достатъчно богат, за да играе на подобна „въдица“. „Купуването“ обаче не винаги е буквално. Понякога „купуването“ е „обещание, на което не можеш да устоиш“.
– Алексей Петров е в поредната си „сделка“ с „огледалния образ“ Бойко Борисов. Те, впрочем, са като скачени съдове, колкото и на някого това да изглежда неправдоподобно.
– Алексей Петров е пласиран към Делян Пеевски, или клони към Цветан Василев. Или върти „двойно счетоводство“ и с двата „лагера“.
– Делото на Алексей Петров тепърва стартира отново, което отваря нови дертове. Още повече, че времето е различно, в сравнение с онова, при което се води до този момент делото „октопод“. А със „знаковите дела“ в България нещата винаги опират не до правосъдие, а до „търговия“ с влияние към Висопоставените в държавата, които ги решават зад кулисите.
Някой наивник може да предположи и най-простичкото – е, не му се говори на Алексей Петров повече за КТБ, занимава си се човекът с „научната си работа“ и с бизнеса си. Само, който не познава Алексей Петров може да вярва в подобни „фентъзи“ сюжети.Мълчанието на Алексей Петров за „аферата КТБ“ е неоправдано и недопустимо, още повече за лице, което смята себе си за жестоко „платило цената“ именно поради предишното си говорене за КТБ.
Подобно мълчание означава само едно – подмолна промяна на позицията, която трябва да бъде прикрита със „снишаване“, докато промяната на позицията се осребрява в злачното задкулисие.Знаково е мълчанието на Алексей Петров и за още една одиозна фигура – тази на Ахмед Башев. Когото ДАНС на Алексей Петров арестува, а тогавашният приятел на Петров и сегашен съветник на Бойко Борисов – Яне Янев търчеше по всички телевизии, въоръжен с „папки“, за да громи.
Днес същият този Ахмед Башев отново е на път да стане кмет на с. Гърмен, заставайки на кандидат-кметския старт за предстоящите местни избори. Янето е ясен – той е бир-парче вече съветник на премиера Борисов. Де ще ходи, че няма да мълчи?!А Алексей Петров? Да не би Бойко Борисов да го е произвел „съветник на прикритие“, че не обелва думичка и за Ахмед Башев?!
Не беше ли точно Алексей Петров човекът, който открито атакуваше Иван Костов по същото това време? Не бяха ли тези думи на Алексей Петров: „Не бих казал, че имам доверие на председателя на комисията за контрол на ДАНС Иван Костов, защото той показа, че злоупотребява с информацията, която получава тук. След това я интерпретира, даже бих казал, че дезинформира обществото и гражданите“?
Днес Бойко Борисов упрявлява със същите „реформатори“ „костовисти“, в пълен комфорт осигурен от ДПС, чийто човек е Ахмед Башев. Когато преди години арестуваха Башев, Иван Костов като председател на комисията по сигурност заяви, че „акцията, която бе предприета по разпита на кмета на Гърмен Ахмед Башев от страна на ДАНС, е превишаване на правомощията на агенцията“. Днес „костовистите“ управляват с Бойко Борисов, а Ахмед Башев се кандидатира отново за кмет на с. Гърмен.Как може да се обясни „незаинтересоваността“ и мълчанието на Алексей Петров?
Ако един човек е водил истински справедлива битка срещу лица, които са застрашавали националната сигурност, ако това му е коствало кариерата, живота, биографията, какво би го накарало да замълчи и да престане да се бори за „каузата“ си?!
Понякога и едно мълчание отговаря на всички въпроси, от които се бяга.„Мълчанието на агнето“ Алексей Петров – на тезгяха.Веселина Томова
Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *