МЪРЛЯВА РАБОТА

МЪРЛЯВА РАБОТА

Гербери залесяват във варненския край, позитанци ми обясняват, как не бива да се връща рекетът от управлението на ГЕРБ, а не заведоха и една преписка срещу Борисов и шайката му, докато бяха на власт година и 4 месеца. Бареков скача като застаряващ петел и, разбира се, отдавна е забравил как тичаше към Банкя, за да носи цветя и китки.
Някакви слуги, известни още като социолози, усърдно ратайстват в суматохата и ми съобщават, че Борисов пак ще управлява.
Слава на Бог и на Аллах, че Яне Янев го няма в пейзажа. Не му дадоха шанс кукловодите и сега се свира в бърлогата си и чака мечката да го изяде, както му изяде телето.
Волен и Расате не могат да се разберат помежду си кой е по-националист, а Валери Симеонов и Красимир Каракачанов воеводстват с всичка сила.
Вървят и някакви дебатоподобия, крамоли и разправии от най-долно естестество. Какво ще избираме, защо ще избираме – не става ясно.
Ще излезе прав Стоян Тончев, че политиците зорлем ни отвращават от себе си и от изборите. Каза го човекът още преди повече от месец.
А журналистите пърхат в обстановката и никой нищо не пита. Иначе се усмихват услужливо. А някои направо се хилят.
Не само е неприлично, ами си е направо отвратително.
КТБ не е банка. КТБ бе превърната в бюлетина. Някой ден може и да стане ясно кой и защо превърна банката в предизборен инструмент. Замисълът на сценаристите беше да отворят банката непосредствено преди изборите и така да вкарат в урните много гласове за ГЕРБ. Случи се нещо тайнствено и някой попречи това да стане.
Струва ми се, че шефът на УС на БНБ вече е двоен заложник. А може би е живял с мечтата, че ще бъде двоен агент.
От трилърите и останалата приключенска литература е известно, че двойните агенти получават облаги и хонорари от две централи. Как е уговорено разплащането покрай съсипията на КТБ, все още е неизвестно. Възможно е и да не стане известно. Няма значение. КТБ е объркване на предизборните козове. Нещо като аферата Костинброд, само че беше изтеглена много преди деня на изборите.
Всъщност, КТБ май ще потъне в архивите, подобно на над 250-те убийства на знакови фигури от епохата на подмяната. Колкото научихме за убийстовото на Кюлев или на Илия Павлов, толкова ще научим и за убийството и грабежа на КТБ.
Тази ситуация е нещо подобно на загадката около убийството на Кенеди, както написа днес Д. Иванов. Всяка история на всяка държава си има своите неразкрити тайни.
Някой изпусна внезапно контрола върху мистерията с КТБ. Защо ли?Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *