МЯСТОТО НА БЪЛГАРИЯ В СЪВРЕМЕННИТЕ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИ И ТЯХНАТА ИСТОРИЯ

МЯСТОТО НА БЪЛГАРИЯ В СЪВРЕМЕННИТЕ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИ И ТЯХНАТА ИСТОРИЯ

ИСТОРИЯ НА СЪВРЕМЕННИТЕ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИРавносметката: САЩ бомбардират ИДИЛ от година и нещо, а ИДИЛ се увеличава, крепне, и засилва. Русия ги бомбардира от няма 24 часа, и резултатът е паника. Не само сред ИДИЛ, но и… сред “световната демократична общественост”, които на думи са много против ИДИЛ
Важното е, че ако САЩ позволят на Русия да помогне на Сирия да си върне законната власт над територията, и да я изчисти от главорезите-сатанисти, това ще им е второ публично поражение за една година, пред целия свят. Първото беше в Йемен (вече писах за него в бележката “Йемен, близо, и далеч”). Което неизбежно ще повиши не само рейтинга на Путин (което на свой ред прави невъзможно свалянето му чрез цветна революция, язък за кинтите, и времето), но и ще увеличи БРИКСА (преди броени месеци беше само БРИКС) с нови букви (държави за бездоларови разплащания помежду им)…САЩ има много силни кръгове, които смятат (и с право), че най-голямата, и най-важната задача за момента е подписването на Трансатлантическото търговско споразумение между ЕС и САЩ. Причините са прости – има 2 големи световни технологични зони в света: ЕС, и САЩ, и всяка една от тях е глобално достатъчна Едната трябва да престане да е такава, и да стане само пазар на другата. За целта е нужна стабилност в ЕС, за да може този подпис да бъде ударен.КЪДЕ Е МЯСТОТО НА БЪЛГАРИЯ В ТЕЗИ ИГРИ?
България в момента е безлична, безцветна, нищожна, забележима само географски, на гугъл картите, като място за дислокация на бази, и като важна транспортна артерия. Какво население ще има в България, САЩ слабо ги интересува. Това не е тяхна грижа. Ще решава Турция – на тях сме наречени, ако САЩ спечелят. Такава е концепцията. И по силата на тази концепция Османската империя ще бъде възстановена – обещана е вече и на Ердоган, и на Давутоглу, и на който трябва. Ние сме там, да ви напомня. Поне като територия. Ще ни “праят да умиргаш”, отново, и отново, докато не си научим уроците от историята. Или да умрем, този път завинаги, щом сме такива слаби ученици. Никой не е длъжен да се чишка с нас, ако не сме народ, който иска да съществува, и да се бори.
“Народе???….”
ОЩЕ ПО ТЕМАТА: ООН, САЩ, СИРИЯ, РУСИЯ И „QUO VADIS, DOMINE?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *