Наводнен е манастирът „Св. Богородица” край бургаския квартал „Меден рудник”

Наводнен е манастирът „Св. Богородица” край бургаския квартал „Меден рудник”

Наводнен е манастирът „Св. Богородица” край бургаския квартал „Меден рудник”.
Това съобщи по Радио „Фокус” – Бургас отец Николай, който провежда служби там. По думите му е наводнена ниската част на манастира и първият етаж на старата църква . Игуменката майка Серафима търси помощ за разчистването на калта, каза отец Николай.
В близкото дере е завлечен едни лек автомобил, собственост на един от пазачите в манастира.
Нито в община Бургас, нито в архиерейското наместничество имат сигнал за наводнението. Стационарният номер на манастира, който е обявен, е закрит.
Игуменката на манастир”Св. Богородица” край Бургас майка Серафима, потвърди, че светата обител е наводнена. По думите е това е станало в „големия дъжд „вечерта срещу 20- ти юни. Възрастната жена каза , че манастирът е бил залят от приливна вълна около 2,5 метра.
„Напълни са първият етаж на битовата сграда. Скинии има разрушени, плочи изкъртени. Много работи… Стаите са пълни с тиня и ако дойдете не може да влезете. Всичко е объркано. Ужас”, каза възрастната игуменка. Тя проплака, че който може и обича Божията майка и вярва да отиде и да помогне, „но има мръсна работа, кално е”, каза майка Серафима. http://www.burgasnovinite.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *