Нагли посетители в Природонаучния музей в Пловдив хвърляха мокри кърпички в терариума на крокодила (ВИДЕО)

Нагли посетители в Природонаучния музей в Пловдив хвърляха мокри кърпички в терариума на крокодила (ВИДЕО) - 1

Нагли посетители в Природонаучния музей в Пловдив хвърляха мокри кърпички в терариума на крокодила (ВИДЕО)

На 16 август охранителната камера на Регионален природонаучен музей в Пловдив е заснела как недобросъвестни посетители умишлено хвърлят мокри кърпи в терариума на нилския крокодил Хектор, предава от музея като разпространиха запис от охранителната камера, на който ясно се вижда деянието и неговите извършители – трима възрастни, придружавани от малко дете.

За щастие кърпичките не са били погълнати от влечугото, но ако крокодилът бе изял неразградимите мокри кърпи, това би могло да доведе до неговата смърт, предупреждават от музея.

„Уредникът ме алармира, че в басейна на крокодила се намират мокри кърпички. Установихме на камерите, че наши посетители са извършили един дребен хулигански акт”, заяви Огнян Тодоров, директор на музея пред NOVA.

Наглото деяние бе последвано от силна обществена реакция срещу нарушителите на реда в учреждението. Коментиращи в мрежата се възмутиха най-вече от това, че наглата и потенциално опасна за живота на крокодила постъпка се случва пред очите на дете от ръцете на жена, която се смята за майка му.

Същевременно от музея подготвят стая за арктически животни. Надяват се до около 1 месец да успеят да я отворят. „Това ще е първият в света арктически аквариум, достъпен за посетители. Ще се показват животни от Антарктида и Северния полюс”, каза Тодоров.

“Вчера (16.08.2023 г.) в 11:08 часа, охранителната камера на Регионален природонаучен музей – Пловдив засне недобросъвестни посетители, които умишлено хвърляха мокри кърпи в терариума на нилския крокодил Хектор!”

🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️ pic.twitter.com/oFrJRWkCxh

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *