Надежда Цекулова за казуса „Мустафа Емин“: В официалната позиция липсва фактология

Надежда Цекулова за казуса "Мустафа Емин": В официалната позиция липсва фактология - 1

Надежда Цекулова за казуса „Мустафа Емин“: В официалната позиция липсва фактология

„Пирогов“ е болница, която всички живеещи в столицата познават отлично. Вероятно всяко второ семейство с деца някога е чакало пред тези кабинети. Ако някой би могъл да разплете нишката какво наистина се е случило при казуса „Мустафа Емин“ – имало ли е агресия, опит за злоупотреба със служебно положение или опит на разтревожен родител да повиши тон, то това е самата болница.

Това мнение изказа в интервю за БНР Надежда Цекулова, журналист и правозащитник.

Тя изрази резерви относно „начина, по който „Пирогов“ реши да отиграе този казус“ – със споделяне на скрийншот от личния пост на медицинската сестра, която разказа за случая, станал популярен в социалните мрежи.

В официалната позиция липсва фактология, отчита още Цекулова.

„А се казва, перифразирам – ние осъждаме всяка агресия. Това не само не спомага за разрешаване на казуса, а поддържа и подклажда спекулациите и оставя публиката да разсъждава и да съди кой крив и кой прав в този казус.“

„Обществените ни реакции стават все по-остри, все по-крайни. Все по-трудно ни става да влезем в обувките на хора, които коментираме. Което е притеснително за състоянието ни като общество и способността ни да бъдем самокритични“, коментира журналистът.

Според Цекулова никой от нас не вярва, че здравната система работи в негов интерес, затова и когато се стигне до търсене на медицинска помощ, всеки се опитва да осигури за себе си или за свой близък „по-лек път през системата“.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *