Над половината германци не са доволни от канцлера Шолц

Над половината германци не са доволни от канцлера Шолц - 1

Над половината германци не са доволни от канцлера Шолц

Водещо проучване показва, че мнозинството от германците изразяват недоволство към канцлера Олаф Шолц за пръв път след встъпването му в длъжност през 2021 година, съобщи информационната агенция „Ройтерс“.

Според данните от анкетата, проведена от телевизия „Цет Де Еф“, 51% от участниците изразиха недоволство от работата на канцлера. Само 43% от анкетираните заявиха, че са доволни от Шолц, който представлява водещата лявоцентристка Социалдемократическа партия в коалиция с либералната Свободна демократическа партия и Зелените. 6% от участниците не изразиха мнение.

През сряда правителството на Шолц се сблъска с неуспех при опита си да приеме закон за облекчения в корпоративния данък на стойност милиарди евро. Този закон беше блокиран от министъра на семейството, представител на Зелените, който стреми да осигури допълнителни финансови средства за детски надбавки.

Въпреки този отчетен неуспех, Шолц остава вторият най-популярен политик в Германия след министъра на отбраната Борис Писториус, който вече месеци заема първото място в тази класация, предаде БТА.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *