НАД 300 АВТОМОБИЛА ЗАДРЪСТИХА АМ „ТРАКИЯ“ НА ПРОТЕСТА СРЕЩУ АНТИРУСКАТА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА! ЛОРА СТАМАТИС В БТВ ЛИ РАБОТИ ИЛИ Е НА ХОНОРАР ПРИ ГЕРБ?

НАД 300 АВТОМОБИЛА ЗАДРЪСТИХА АМ „ТРАКИЯ“ НА ПРОТЕСТА СРЕЩУ АНТИРУСКАТА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА! ЛОРА СТАМАТИС В БТВ ЛИ РАБОТИ ИЛИ Е НА ХОНОРАР ПРИ ГЕРБ?

Над 300 автомобила се включиха в протеста днес срещу антируската правителствена и президентска политика. Събитието премина под мотото: „Протест срещу действията на българско правителство и президента Плевнелиев по отношение на Русия“.
АМ „Тракия“ „спря“ за около час в отсечката Бургас-Ветрен, задръстена от протестиращи МПС-та, от които се вееха руското и българското знаме (ВИДЕО). Присъстваха представители на Българската Инвестиционно Строителна Асоциация /БИСА/, хотелиери, ресторантьори, строителни предприемачи, туроператори, собственици на агенции за недвижими имоти, брокери и граждани от цялото Южно Черноморие. Събитието бе отразено от всички национални и местни медии.
Борисов и Плевнелиев могат спокойно да дадат хонорар на Лора Стаматис от БТВ, която прекъсваше журналисти и пречеше да се задават въпроси към председателя на БИСА Георги Димитров, свързани с непремерените изказвания на президента „Ирландска пастирка“ и премиерът Борисов, който само преди дни се изцепи, че Русия води „хибридна война“ срещу България. Според нея протестът не трябвало да се политизира, защото нямал общо с правителствената политика. Въпросната журналайка е или за смяна, или трябва да се информира какво става в България и защо няма заявки за руски и украински туристи за страната ни, или не работи в частна независима медия, а в Правителствената информационна служба на ГЕРБ. За нейно сведение, официалната позиция на БИСА е, че „БИСА застава твърдо срещу антируската политика, водена от отделни представители на висшата държавна администрация в България. От името на всички членове на БИСА изразяваме нашето безпокойство относно опитите за прогонване на руските туристи и инвеститори от страната ни.“
Присъстващите браншовици настояват за незабавно икономическо стимулиране на туристическия сектор и сериозни визови промени с максимални облекчения за руските туристи, които да важат още за украински, беларуски и казахстански граждани; да се предприемат спешни мерки за подобряване на инфраструктурата по българското Черноморие и призовават политиците да защитят икономическите интереси на България и на българския народ.Туристически сезон това лято по Черноморието може и да няма, но в София ще има на жълтите павета, ако хотелите останат празни, а апартаментите – непродадени.
Източник на ЗАДКУЛИСИТЕ в Москва сподели, че миналата година по същото време между 5-6 хиляди руски граждани на ден са подавали документи за издаване на виза за България в Посолството на Република България в Москва. Желаещите сега са между 50-60 човека на ден. Прогнозата е, че българската хазна ще олекне тази година най-малко с 50 милиона евро само от липса на желаещи за виза.
Днешният протест ще има продължение и през следващата неделя, споделиха присъстващи. А брокер на недвижими имоти призова: „Плевнелиев и Борисов, спрете да работите за чужди интереси, а помислете за тия, които са ви избрали. След като сте толкова „силни и смели“ да плюете Русия, вашите гласоподаватели очакват да доведете 3 милиона американци да почиват в България и 300 хиляди американци – да си купят имоти. Като не можете, НИЕ, гласоподавателите, очакваме вашите оставки.“ ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *