Над 60 души загинаха при пожар в многоетажна сграда в Йоханесбург

Над 60 души загинаха при пожар в многоетажна сграда в Йоханесбург - 1

Над 60 души загинаха при пожар в многоетажна сграда в Йоханесбург

Най-малко 63 души загинаха днес в пожар, избухнал в многоетажна сграда в Йоханесбург, най-големият град в Южна Африка, съобщиха службите за спешна помощ, предаде Би Би Си.

Говорителят на службите за спешна помощ Робърт Мулаудзи каза, че 43 души са били ранени при пожара, който лумна преди зазоряване. Според Мулаудзи броят на жертвите все още може да се увеличи, съобщи БТА.

В ход е операция по издирване и пожарникарите се придвижват вътре в сградата, каза Мулаудзи. Съобщава се за 63 загинали, а той добави, че още хора може да са блокирани вътре. Най-малко едно дете е сред загиналите, каза Мулаудзи.

Властите съобщиха, че пожарът е бил до голяма степен потушен, но димът все още излиза от прозорците на почернялата сграда в центъра. Навързани един за друг чаршафи и други подръчни материали също висяха от някои прозорци. Не е ясно дали хората са ги използвали, за да се опитат да избягат от огъня или са се опитвали да спасят имуществото си.

Мулаудзи каза, че сградата всъщност е „неформално селище“, където бездомници са се преместили в търсене на подслон без никакви официални договори за наем. Той каза, че това затруднява претърсването на сградата. Според очевидци в сградата може да са живели около 200 души.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *