Най-малко 57 са жертвите на свлачищата в Индия

Най-малко 57 са жертвите на свлачищата в Индия - 1

Най-малко 57 са жертвите на свлачищата в Индия

Спасителите извадиха още тела във вторник, след като свлачища в индийските Хималаи през уикенда затрупаха десетки сгради, отнемайки живота на най-малко 57 души и оставяйки 10 души все още затрупани или в неизвестност. Това съобщиха официални лица, цитирани от Reuters.

Разрушенията от свлачищата в индийския щат Химачал Прадеш са сериозни, като сгради бяха отнесени под скали и падащи дървета, пътища, жп линии и електропроводи бяха прекъснати.

„Броят на загиналите може да нарасне“, каза главният министър на северния щат Сукхвиндер Сингх Сукху пред информационната агенция ANI, докато ръководеше семпла церемония по отбелязване на Деня на независимостта на Индия във вторник, помрачено от последните събития с този щат.

Още три тела бяха извадени във вторник от мястото на храм, който се срути след свлачища в столицата на щата град Шимла, където 14 души бяха убити при инциденти, свързани с дъжда, каза служител за управление на бедствията Правин Бхардвадж.

Най-малко 55 души са загинали в щата поради бедствието, каза Бхардвадж. Двама души също са загинали в съседния щат Утаракханд при инциденти, свързани с дъждовете.

Прогнозите са, че силният дъжд ще продължи да вали до сряда в части от Химачал Прадеш и съседния Утаракханд. И двата щата претърпяха големи щети миналия месец също поради непрекъснати проливни дъждове и регистрираха 45% и 18% над нормалните валежи по време на сезона на мусоните, който започна на 1 юни.

Град Шимла се намира в подножието на индийските Хималаи и заедно с целия район около него е популярна туристическа дестинация, не само от национално, но и от международно значение, цитира news.bg.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *