Най-честите причини да не ви се прави секс

Най-честите причини да не ви се прави секс - 1

Най-честите причини да не ви се прави секс

За никого не е тайна, че когато става въпрос за секс, желанието никога не е константа, особено при нежния пол. Често пъти можете да установите, че апетитът ви за плътски удоволствия може да се влияе от настроението, нивата на стрес и редица други причини. В следващите редове ще ви споделим кои са най-честите от тях:

Във връзката ви има неразрешени проблеми

Ако вярваме на една стара класика – няма нищо по-хубаво от секса след скандал. Но дали това наистина е така? Дори да използвате физическата близост, за да изгладите неразбирателствата си, не забравяйте, че по този начин вие не стигате до същината на проблемите. Разбира се, има и хора, за които караниците и напрежението във връзката рефлектират върху желанието им за секс.

Нямате време

Когато сте подложени на прекалено високи нива на стрес, вие буквално можете да усетите, че просто нямате време и не ви е до това. Може би тук е мястото да се споменем, че планирането на сексуалния контакт може да е от полза. “Не е спонтанно, но е по-вероятно да се случи”, споделя експертът по връзките Тери Орбух пред Women’s Health. Дори това да не ви звучи секси, винаги можете да обърнете ситуацията в своя полза. Планирането на интимност може да ви накара да очаквате с нетърпение времето, което да прекарате заедно.

Бременна сте

Промяната в хормоналните нива по време на бременност, могат да повлияят на либидото, като тук можем да говорим за два случая – някои жени забелязват по-голямо желание, докато при други то напълно отсъства. Във всички случаи и двата варианта са напълно нормални и ще отшумят с времето.

Срамувате се

Ако сте възпитани по по-традиционен начин или пък в семейството ви думата “секс” е била мръсна и срамна, съвсем възможно е след време това да се отрази на сексуалните ви взаимоотношения. Ако сте израснали, вярвайки, че сексът е нещо неприлично, това може да доведе до нисък интерес към него. Можете да се опитате и да потърсите помощ от специалист психотерапевт и да разберете произхода на срама.

Тревожни сте

Чувството на тревожност е съвсем нормално, но ако го изпитвате за прекалено дълги периоди от време, то може да се превърне в хронично и да причини усещане за постоянно безпокойство. Когато то се натрупа, можете да изпитате абсолютна невъзможност да се отпуснете, а сексуалната активност може да ви се стори нещо не толкова привлекателно и дори ненужно.

Не изпитвате оргазъм

Разбира се, че оргазмът не е единствената причина, заради която да правите секс. Но понякога тя може да бъде достатъчно важна. Ако не усещате, че удовлетворявате нуждите си по начин, който води до кулминация, можете да откриете, че се чувствате неудовлетворени и по-малко склонни за секс.

Партньорът ви минава през труден момент

Ако човекът, с когото живеете преминава през трудна житейска ситуация, това може да рефлектира върху вашето желание за секс. Може би така мислите, че го подкрепяте или пък смятате за нахално от ваша страна да мислите за секс в този момент. За предпочитане е да комуникирате и да коментирате, ако нещо във връзката ви ви притеснява.

Наскоро сте станали родители

Увеличаването на семейството ви с още един член може да е колкото радостно, толкова и предизвикателно събитие. Вероятно тялото ви ще изглежда по различен начин, ще имате излишни килограми, стрии, белег от операция (ако не сте раждали по естествен път). Възможно е и да изпитвате колебания в нивата на хормоните, които могат да причинят смяна на настроенията и дори повишена чувствителност. Знайте, че това са временни явления и ще отшумят с времето и се уверете, че споделяте с партньора си това, което изпитвате.

Приемате противозачатъчни

Ако сте сексуално активни и се опитвате да предотвратите бременност, вероятно приемате противозачатъчни препарати или използвате някаква друга форма на контрацепция. Трябва да знаете, обаче, че това може да доведе до странични ефекти, един от които понякога е понижено либидо.

Вие сте в токсична връзка

Не забравяйте, че е напълно нормално да откажете секс, дори на вашия постоянен партньор. Ако се чувствате принудени или подложени на натиск да правите секс, такъв вид нездравословни взаимоотношения могат да бъдат причина за ниско либидо, пише az-jenata.bg.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *