Напрежение в небето! Япония вдигна изтребители заради руски разузнавателни самолети

Напрежение в небето! Япония вдигна изтребители заради руски разузнавателни самолети  - 1

Напрежение в небето! Япония вдигна изтребители заради руски разузнавателни самолети

Япония съобщи в петък, че е вдигнала изтребители, след като два руски самолета Ил-38 за събиране на информация бяха забелязани да летят между Японско море и Източнокитайско море, където Русия провежда съвместен военноморски патрул и учение с Китай, предава „Ройтерс“.

Руските и китайските военноморски кораби съвместно патрулираха в Тихия океан и провеждаха военноморски учения в Източнокитайско море, се казва в изявление на руското министерство на отбраната в петък.

„В Източнокитайско море беше проведено учение за попълване на запасите от вода и гориво на корабите от спомагателни кораби“, казаха от министерството.

„В момента във водите на Източнокитайско море действа отряд от кораби на ВМФ на Русия и ВМС на Китай, като от началото на патрулирането е изминал повече от 6400 морски мили.

Русия и Китай също така проведоха учения за борба с подводници, отблъснаха симулирана въздушна атака на врага, проведоха спасителни обучения в морето и тренираха излитане и кацане на хеликоптери на палубите на военни кораби, добави министерството.

Активността на руските военновъздушни сили дойде ден след като Япония забеляза руски и китайски военноморски кораби да пресичат води между южните японски острови Окинава и Мияко.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *