Напрежение между ПФК „Левски“ и „Възраждане” заради Паметника на Съветската армия (Обзор)

Спортни новини (29.08.2023 - лятна късна)

Напрежение между ПФК „Левски“ и „Възраждане” заради Паметника на Съветската армия (Обзор)

Вандалският акт срещу паметника на съветската армия предизвика остри политически реакции. Партии, които се противопоставят на искането за демонтажа на Паметника на Съветската армия, реагираха остро срещу посегателството от футболни фенове.

Лидерът на „Възраждане” нарече „еничари” предполагаемите извършители, а от футболен клуб „Левски” написаха остра позиция срещу използването на подобни квалификации.

Ново нападение над Паметника на Съветската армия, четирима са задържани

„Снощи млади дегенерати, запалянковци на „Левски“, след мача на своя отбор са набрали смелост да нападнат няколко жени в палатките”, пише в пост във Facebook Костадин Костадинов.

Той поиска извинение, но предизвика гнева на Националния клуб на привържениците на Левски, с думите: „Били са 30 (част от тях криминално проявени), жените – 3, на годините на майките им. Съвременните еничари няма как да знаят, че точно това са правили и техните предшественици, еничарите от времето на Османската империя”.

От „Левски“ веднага реагираха с официална позиция, в която посочват, че няма как да останат безучастни като се атакуват всички привържениците на клуба.

„ПФК „Левски“ заявява категорично, че не приема обидни квалификации като „еничари“ и „дегенерати“ да се използват по адрес на фенове на клуба”, посочват оттам. И допълват: „Ако има прояви от криминален характер, призоваваме виновните да бъдат открити и да понесат своята отговорност”.

„ЛЕВИЦАТА!“ с палатков лагер срещу премахването на Паметника на Съветската армия

От БСП призоваха да се спре с разединението. „БСП остро осъжда и се противопоставя на акта на вандализъм срещу паметник на народа. Последните 30 години е имало мн пъти палаткови лагер и нито един не е разрушаван. Това, което се случи вчера, е опасен прецедент”, посочват оттам .

Политически ход в действията на Столична община видяха и други партии, които са част от палатковия лагер. „Зад този вандалски акт на шпиц команди, зад тях стоят съответните политически сили и те трябва да поемат отговорност, които през последите седмици нагнетяват напрежението“, заяви Мая Манолова, „Изправи се БГ“. Тя поиска оставките на Йорданка Фандъкова и Трайчо Трайков.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *