Настимир Ананиев: Не знам дали фирми до Петков и Василев са взимали пари по Плана за възстановяване

ЛОГИСТИКА МЕЖДУ ЛИДЕРИТЕ: Нова версия за ролята на Алексей Петров в съставянето на кабинет

Настимир Ананиев: Не знам дали фирми до Петков и Василев са взимали пари по Плана за възстановяване

„Не съм запознат със самата информация”. Това каза депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев в отговор на молба да коментира информация, че 3 от 12-те фирми, получили пари по Плана за възстановяване и устойчивост в една от основните категории са свързани с „Продължаваме промяната”, а две от тях – лично с лидерите Кирил Петков и Асен Василев. Той отказа да коментира, ако това се окаже вярно. Думите му бяха в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

За идеята на Явор Божанков да внесе законопроект, който ограничава правомощията на президента, Ананиев се позова на Конституцията и вписаните там правомощия на държавния глава. „Мислим, че е по-редно Министерският съвет да предлага на Народното събрание. Законопроектът на Божанков трябва да бъде представен на парламентарна група”, каза депутатът.

„Очаква ни тежка сесия. Приоритетите за България са Планът за възстановяване и устойчивост, Бюджета, законодателството на КПКОНПИ. По тези три теми има над 30-40 закона, които са много важни и трябва да бъдат приети до края на тази пленарна сесия”, допълни Ананиев.

Журналисти: Асен Василев събра много власт, подобно на премиер в сянка

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *