Началникът на словашката армия посети фронта в Южна Украйна

Началникът на словашката армия посети фронта в Южна Украйна - 1

Началникът на словашката армия посети фронта в Южна Украйна

Началникът на генералния щаб на словашката армия отиде вчера на фронта в Южна Украйна, където Киев провежда трудна контраофанзива, съобщиха украинските сили, предаде Франс прес.

Според Генералния щаб на украинските войски генерал Даниел Змеко се е срещнал с „Оперативно-стратегическата група Таврия“, която в момента воюва в южната Запорожка област и в южната част на източната Донецка област.

По този повод „украинската страна благодари на Словакия за оказаната материално-техническа помощ“ в Киев, добави генерал Змеко във „Фейсбук“.

На снимки, публикувани от щаба на украинската армия, словашкият генерал разговаря с войници в хангар с оръжие.

Това е рядко по рода си официално посещение на високопоставен офицер от държава членка на НАТО в непосредствена близост до бойните действия в Украйна.

От началото на юни украинските сили предприеха контраофанзива на юг и на изток, за да изтласкат руснаците от окупираните от тях територии.

Тази операция досега има само скромни резултати, Киев е превзел само няколко села на юг и възвишения близо до опустошения град Бахмут.

Украинските войници, които са изправени пред руски отбранителни линии, в които има минни полета и окопи, настояват за нови доставки на западни оръжия. Те искат най-вече бойни самолети и ракети с голям обсег.

Източник: БТА

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *