Лудогорец би за историята на „Йохан Кройф“, но силите не стигнаха за чудо срещу Аякс

Лудогорец би за историята на „Йохан Кройф“, но силите не стигнаха за чудо срещу Аякс

Лудогорец удари за историята на „Йохан Кройф Арена“ – 1:0 срещу Аякс, макар и с победа, която остава само за престиж. Шампионите отпаднаха очаквано от турнира Лига Европа, след като бяха загубили с 1:4 първия мач у дома в плейофа.

Българският представител отива в групите на третия по сила турнир Лига но конференциите.

Генерално погледнато, това не е идеален сценарий – едва ли на старта на сезона това е била целта на клуба от Разград, но първо словенският Олимпия го „понижи“ от Шампионската лига в Лига Европа, а сега един от колосите на континента го прати с още едно ниво надолу в Лигата на конференциите.

И все пак – за отбора на Ивайло Петев предстоят още поне шест мача и европейски футбол до декември.

А и тази вечер остава историческа с победата в един от храмовете на европейския футбол. Аржентинецът Матиас Тисера вкара в 62-рата минута гол, който остава записан в аналите на българската игра.

Нападателят получи пас от Доминик Янков и реализира, а домакинската публика никак не хареса това. Нито пък представянето на своите любимци.

Мачът не бе вдъхновяващ и зрелищен като първия преди седмица. И за Аякс, и за Лудогорец, това не бе вечерта на експерименти и футбол на риска.

Гостите сякаш усещаха, че няма как да стигнат до обрат след 1:4 у дома, и опитаха да заложат на стабилността. Славният гранд от Нидерландия, свършил работата си преди седмица в Разград, професионално я довърши, но без да опитва да изумява публиката си с невероятен футбол. Аякс очевидно не е в най-доброто си състояние, чака и включването на няколко нови попълнения, с които вероятно ще изглежда различно.

Но далеч по-важно е как изглежда българският представител, който показа, че може да се сбори с отбор дори от такъв ранг, макар и при предрешен сблъсък. Лудогорец на моменти опитваше интересни контраатаки, въпреки че в стартовия състав не бе капитанът Кирил Десподов. Най-интересните неща в атака дойдоха от човека, сменил го с лентата – Бърнард Текпетей. Но така и нямаше чисти положения, да не говорим, че първият точен удар на българския шампион дойде в 62-рата минута. И се превърна в гол!

И след това гостите по-смело погледнаха към вратата, като на два пъти дори можеха да удвоят аванса си. Не стана, но Лудогорец не се посрами на „Йохан Кройф Арена“ и ще отиде в Лигата на конференциите с голямо самочувствие.

А и ще бъде поставен високо в урните там заради добрия си европейски коефициент.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *