На вниманието на главния прокурор! Измама за 4 милиона лева в интерес на немска фирма. Борисов, затова ли харчиш парите на данъкоплатците за срещи с Меркел?

На вниманието на главния прокурор! Измама за 4 милиона лева в интерес на немска фирма. Борисов, затова ли харчиш парите на данъкоплатците за срещи с Меркел?

Скандалът е огромен! Извършена е грандиозна измама, в интерес на частна фирма. Прокуратурата трябва да се намеси незабавно.Нарушена е конституцията на страната и редица закони, написа на страницата си във фейсбук депутатът от БСП Атанас Зафиров.
Министерски съвет отпуска пари / 4 000 000 /за частна немска фирма. Решението е публикувано в Държавен вестник от 13.12., с основание ратификация на НС. Проблемът е, че въпросната ратификация се обсъжда в момента в НС/17.12/. Грандиозен скандал и унижение за Българския парламент и държавата. Скъпо ни излиза пиенето на кафе с г-жа Меркел, допълни Зафиров
В момента в пленарна зала тече обсъждането на споразумение, което родното министерство на икономиката трябва да сключи с Германия.
На базата на това споразумение страната ни трябва да плати 4 млн. лв. като обезщетение на немската фирма „Кльостерс”, която преди време имаше амбициите да строи циментов завод в Кремиковци.
По време на дебатите обаче народният представител Петър Кънев извади броя на Държавен вестник от 13 декември. Там оказва се, решението на Министерски съвет за споразумението е публикувано, като кабинетът се позовава на ратификацията на парламента, която би трябвало да се приеме или отхвърли днес.„Това е невероятно унижение за българския парламент и българската държава. Докато ние обсъждаме дали трябва да се намесим в един спор от частен характер, се оказва, че правителството вече е заделило парите, които трябва да се платят на немската страна, без да изчака решението на депутатите”, е споделил пред Gramofona.com Атанас Зафиров.
Това е програмата за работа на Народното събрание за днес. Вижте т.2. А другата снимка е Държавен вестник от 13.12., където е скандалното решение:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *