На вниманието на главния прокурор! Янко Буюклиев: Бяха ми причинени виновно фалит на фирмата и загуби за милиони левове, стрес, притеснения, унижения! Настоявам на всички уличени да им бъде потърсена отговорност, за да не се случва това на други хора!

На вниманието на главния прокурор! Янко Буюклиев: Бяха ми причинени виновно фалит на фирмата и загуби за милиони левове, стрес, притеснения, унижения! Настоявам на всички уличени да им бъде потърсена отговорност, за да не се случва това на други хора!

„ДО
Г-Н ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР
НА Р. БЪЛГАРИЯ
Г-Н СОТИР ЦАЦАРОВ
КОПИЕ: ДО
Г-Н ПРЕЗИДЕНТА Р. ПЛЕВНЕЛИЕВ
КОПИЕ: ДО
Г-Н МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
КОПИЕ: ДО
АПЕЛАТИВНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА
ПРОКУРАТУРА – СОФИЯ
КОПИЕ: ДО
…………………………………………..
…………………………………………..ОТВОРЕНО ПИСМО-СИГНАЛ
(чрез медиите)
Подател: Янко Костов Буюклиев, от гр.Пловдив
ул.”Енисей” № 5
тел.: 0889 / 12 58 96
ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,
ГОСПОДИН АПЕЛАТИВЕН ПРОКУРОР (АСП),
ГОСПОДИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,
УВАЖАЕМИ СЕЗИРАНИ,
Обвинявам всички служители на държавата в състава на Прокуратурата, МВР и Държавната администрация, които са получили от мен писмен сигнал, че са действали като организирана престъпна група от държавни служители (прокурори, полицаи и служители в администрацията, в това число и всички инспекторати и проверяващи) с цел укриване на следните престъпления извършени в собственото ми пъстървово стопанство в гр.Лъки, обл.Пловдив, а именно:
Самоуправство 2003 г. закарване и изсипване в част от бетонните клетки на пръст и камъни
Лъжесвидетелство уличените лъжат, че пръстта и камъните са от предошлата река
Самоуправство 2005 г. закарване и изсипване на трици в част от бетонните клетки
Увреждане на собственост, разрушаване на бетонни преградни стени при неуспешен опит за почистване на триците
Виновно причиняване ми на щета в особено големи размери (капацитет съдебна норма 265 т пъстърва годишно – в лева около 2 100 000 лв./годишно)
Укриване от длъжностни лица в изпълнителната и съдебната власт на извършителите на тези престъпления
Укриване на тези укриващи престъпления служители на държавата от техните ръководители в йерархията по служба – до най-високо ниво
От 2003 г. непрекъснато сезирам органите на МВР и Прокуратурата за очевадните престъпления извършени в собственото ми пъстървово стопанство в гр.Лъки. За да спестя обяснения всичко съм качил в сайта YOUTUBE – на името ми Янко Буюклиев – стопанство и в групата ми във „Фейсбук” – „Podkrepa za Ianko Buiukliev…”. На дадена от мен пресконференция в „София Прес” на 14.05.2012 г., по време на която излъчих и филм заснет в пъстървовото ми стопанство на 04.05.2012 г. съм показал и съм обяснил всичко. В YOUTUBE съм качил и две мои телевизионни участия, в които съм показал и обяснил отново всичко на обществеността.
За бърза информация по абсурдността на ситуацията прилагам и три броя снимки, направени от професионален фотограф – Недялко Костов.
Обвинявайки всички полицаи, прокурори и служители в администрацията, че са укрили тези очеизвадни престъпления, допълвам обвиненията към тях, че с действието (бездействието) си, съзнателно са укривали свои колеги – полицаи, прокурори и служители в администрацията, които през годините са укривали тези престъпления в имота ми и са действали като организирана престъпна група.
Ясно се вижда на приложената снимка, че пръстта и камъните са закарани и изсипани със самосвал, а не както твърдят уличените, че това било от придошлата река. В бетонните клетки би трябвало да има само мъх, както се вижда в клетката, в която не е разстлана купчината, изсипана със самосвал пръст и камъни. Отбелязвам в гр.Лъки има не повече от 2-3 фандроми. Ако полицаите си бяха направили труда да разпитат шофьорите на фандромите, всичко щеше да бъде ясно отдавна. Явно е, че самосвалите са товарени с фандроми, а не на ръка.
Това не е вход за гараж, а бетонна преградна стена, която явно е разбита от фандромата, използвана при неуспешния опит да бъдат почистени триците, предмет на самоуправство. Ясно се виждат остатъците от разрушената стена върху непочистените трици. Отбелязвам в гр.Лъки има не повече от 2-3 фандроми. Ако полицаите си бяха направили труда да разпитат шофьорите на фандромите, всичко щеше да бъде ясно отдавна.
Ясно се вижда в далечина първата разбита преградна стена от бетон, както и втората разбита преградна стена от бетон, на която аз стоя с вестник. Вижда се, че в имота ми има още непочистени трици и че ми са разрушени бетонни преградни стени на клетките, а не както твърдят полицаи, прокурори и служители в администрацията, че триците са почистени и че няма разрушени преградни стени от бетон. Това, че не се потърси до днес отговорност от виновните, считам за основна вина на Борис Велчев – бивш главен прокурор и затова му повдигнах обвинения.
Посочвам за свидетели Иван Васев (присъствал на огледа и закупуването на имота), Златко Радев (работил цели две години на пъстървовото ми стопанство), Петър Владиков (няколко поредни години, качвал се заедно с мен горе на имота ми), Недялко Костов (професионален фотограф, заснел през годините състоянието на имота ми), Владимир Беряно (качвал се на имота ми), екипа на предаването „Десант” на телевизия „Скат” също заснел и излъчил репортаж от имота ми; екипа от „Регионален център на БНТ 1” гр.Пловдив, заснел и излъчил репортаж в емисията „По света и у нас”.
При нужда ще предоставя допълнителни доказателства и свидетели.
Уведомявам капацитета годишния на собственото ми пъстървово стопанство е 265 тона пъстърва (в лева над 2 милиона и 100 хиляди лева годишно). Разбити са ми основни преградни стени от бетон. По тази причина няма как да напълня бетонните клетки с вода, а рибата живее, подчертавам го дебело, както Ви е известно ВЪВ ВОДА. След като не мога да напълня клетките с вода, няма и как да гледам риба в тях. Следователно не мога да си ползвам имота по предназначение. Всичко това ми се причинява от тази организирана престъпна група от служители на държавата (полицаи, прокурори и служители на администрацията), които укриват тези толкова явни, даже бих подчертал отново дебело, ОЧЕИЗВАДНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.
Напомням, причинява ми се огромна финансова загуба. По мои сметки с 14%-тната съдебна законна наказателна лихва с натрупването през годината сумата възлиза на около 36 млн. лева до днес. През 2015 година отново ще бъда принуден да загубя заради не взимане своевременно на мерки от страна на служителите на държавата още 2 100 000 лв. по капацитет и предполагам държавата ще бъде ощетена над 4 млн. лв. от наказателната лихва на 36 млн. лева натрупани загуби.
Беше ми причинен виновно фалит на фирмата, което не е безвъзмездно. Бяха ми причинени житейски, семейни и професионални неблагополучия, стрес, притеснения, унижения, за което настоявам отново всички уличени да им бъде потърсена отговорност, за да не се случва това на други хора. Настоявам също така главния прокурор да разпореди проверка (ревизия) на всички мои сигнали до прокуратурите в гр.Асеновград, гр.Пловдив, гр.София, гр.Несебър, гр.Бургас, Военна прокуратура Пловдив, Военно апелативна прокуратура София, Инспекторат на ВСС, на Висшия съдебен съвет и на всички мои сигнали изпратени до институцията Главен прокурор и Върховна касационна прокуратура.
Причинени са ми навсякъде загуби за стотици хиляди и милиони левове и се учудвам на този отказ от държавност. Надявам се Вие като висш съдия да си дадете ясна представа за ситуацията и с отговорността на поста, който заемате да разпоредите и вземете необходимите законови мерки.
Готов съм на споразумение с държавата доброволно да ми се заплатят от държавата всички виновно причинени щети и обезщетения за виновно причинени фалити на фирмите ми. Всяка забава в решаването на казуса натоварва според мен държавата с тежък финансов ангажимент.20.11.2014 г. С УВАЖЕНИЕ:
гр.Пловдив / Янко Буюклиев /“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *