Невиждана подкрепа към Тръмп

Невиждана подкрепа към Тръмп - 1

Невиждана подкрепа към Тръмп

Проучване, проведено от Центъра за изследване на обществените въпроси на Associated Press и NORC, показва, че след всяко ново обвинение бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се хвали с подобряване на позицията си сред републиканците и има право.

Близо две трети от републиканците (63%) изразяват желание Тръмп да се кандидатира отново, което е увеличение спрямо предишния процент от 55% през април, въпреки серията наказателни обвинения срещу него.

Според проучването 70% от републиканците имат благоприятно мнение за Тръмп, което представлява ръст от 60% спрямо предишния период. Въпреки това, проучването показва и някои уязвимости на Тръмп в случай на президентски избори като има доста американци настроени срещу него.

Това показва, че въпреки популярността си сред републиканците, Тръмп може да се сблъска с трудности при състезаването за гласове извън базата на Републиканската партия.

В допълнение към насрещния вятър на Тръмп, проучването установи, че опозицията срещу преизбирането на Байдън не е толкова дълбоко вкоренена. 80-годишният президент, който се изправя само срещу номинални съперници на първичните избори на Демократическата партия, е изправен пред скептицизъм сред избирателите, особено по отношение на възрастта си. Но само 43% от американците казват, че определено не биха го подкрепили на общи избори, а други 11% казват, че вероятно не биха го подкрепили, цитира „Фокус“.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *