НЕДЯЛКО Н., ЗАЩО ТВОИТЕ СВИДЕТЕЛИ ЛЪЖАТ В СЪДА?

НЕДЯЛКО Н., ЗАЩО ТВОИТЕ СВИДЕТЕЛИ ЛЪЖАТ В СЪДА?

Издателят на жълтия сайт Пик Недялко Н., който съди сайта АФЕРА за куп публикации, включително и за това, че бил много обиден, че сме го свързвали с Алексей Петров и в. Галерия, дежурно праща по съдебните дела едни и същи свидетели, които да удостоверяват колко „болки и страдания” е понесъл Недялко Н., заради публикациите в АФЕРА.
Недялко Н. вдигнал кръвно, почервенял целият и прочие, защото му се нарушавал „журналистическия авторитет”. Исковете на Недялко Н. срещу сайта АФЕРА и собственичката му Веселина Томова са за баснословни суми и бяха подадени, апропо, заедно с призив, публикуван в сайта на „журналистическия авторитет” Недялко Н., отправен към спецслужбите на България – да се разправят с Веселина Томова и сайта и. Добре, че не живеем все пак в онова време, в което е писан доклада /1950 – 1951 г./ на ЦК на БКП за пространна проверка обхващаща бургаската партийна организация и ПРЕДАТЕЛСТВАТА извършени в нея, защото очевадно апела на Недялко Н., отправен към Цветлин Йовчев /тогава/ и Владимир Писанчев да се разправят с АФЕРА, щеше да бъде немедленно изпълнен.
Впрочем, въпросният доклад, разследвал дейността на бургаската партийна организация, е потресаващ и той трябва да се прочете – не единствено заради дядото на Недялко Н. – Асен Йорданов, а за да се види каква партизанска „борба” е имало и какво е укрито УМИШЛЕНО от историята. Защото този доклад липсва дори и в книгите на Недялко Йорданов.
В истерична полемика с Агенция БЛИЦ Недялко Н. заявява, че – да, аз продадох дяловете си на Делян Пеевски във в. Уикенд. Споменава и за жълтия вестник Шок.
Никъде не твърди Недялко, че е бил репортер на Нюйорк Таймс например, или че е издавал някое сериозно издание. Лошо няма. Прав е Недялко Н., че е признавал неведнъж, че е продавал дяловете си във в. Уикенд на Пеевски. Прави го и през 2011 година, когато яростно напада сегашния си любим политик Николай Бареков във в. Труд с писмо, наричайки го „дудук”, и заканвайки се, че ще го съди „до дупка”. Е, не го съди, даже напротив – в днешния му жълт сайт, когато Бареков каже „а”, агенцията на Недялко казва „я”, че и „ексклузивно“.
Във Варненския окръжен съд обаче, където текат две от делата на Недялко Н, заведени от него срещу АФЕРА с общи искове приблизително на стойност от 350 000 лева, Недялко Н. праща двама свои подчинени за свидетели, начело с наемника му – главен редактор Ивайло Крачунов, които обясняват пред съда как ПЪРВИЯТ ВЕСТНИК, КОЙТО ИЗДАВАЛ ИЗОБЩО В ЖИВОТА СИ НЕДЯЛКО Н., БИЛ „РЕТРО” И „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“.
Свидетелят Ивайло Крачунов, който иначе усърдно убеждаваше съда колко е тежък труда на журналиста, работещ в интернет издание, и как следи всичко, и как трябва да е в час с цялата информация, подчерта на няколко пъти, че НЕ ЗНАЕ НЕДЯЛКО Н. ДА Е ИЗДАВАЛ ЖЪЛТИ ВЕСТНИЦИ, И ЧЕ НЕ Е ЧУВАЛ НЕДЯЛКО Н. ДА Е ИЗДАВАЛ В. УИКЕНД.
Същото твърдеше и другият наемник на Недялко Н., извикан като свидетел.
Обяснимо – за да докажеш „болки и страдания” за 350 бона, трябва да убедиш съда, че си журналист от класа, и то сериозен журналист, на който славата му не идва единствено от жълтакави медии.
Само че се получи така – че това се прави с цената на ЛЪЖА.
Днес самият Недялко Н. признава за пореден път, че е бил издател на в. Уикенд.
Защо тогава лъжат свидетелите на Недялко Н. в съда?
Лъжата може ли да помогне на един „журналистически авторитет”, ако той съществува? И една лъжа може ли да роди един „журналистически авторитет”, ако той никога не е съществувал?
Впрочем, срещу Недялко Н. се водят дела не само от Кеворк Кеворкян, както внушава самият Недялко в писанието си – едва ли не, че Кеворкян искал да съсипе фамилията му. С жълтия сайт на Недялко Н. водещи юристи и от сериозни медии водят кореспонденция преди завеждане на дела, заради непрекъснато нарушаване на авторските им права, копиране и крадене на материали без никакво позоваване.
И това ли е „журналистически авторитет”?
Недялко Н. отрича с някой да е бил ортак, например като Алексей Петров. Отрича, че има нещо с Делян Пеевски, освен, че му бил продал дяловете си някога. Той е жертвата, а всички, които си позволят да кажат истината такава, каквато не му отърва, са давани под съд. И на спецслужбите – ама как така, какво правели и чуждестранните служби, че не се заемели с АФЕРА?!
Недялко Н. има огромно преимущество. Чрез жълтите вестници, които прави години наред, той натрупа милиони и може да завежда искове, да съди, да плаща съдебни разноски и адвокатски хонорари, без дори да благоволи да се яви той в съда.
И така се „пере” „журналистически авторитет”.
Само че понякога такива „леваци” като нас, за каквито ни смята Недялко Н., са много по-корави отколкото би могло да му се иска. В България парите решават всичко, но си заслужава „ние с гайдите” да ЗАСТАНЕМ на Недялковци, защото все някой трябва да каже „Баста!” на тази помиярщина, наречена „журналистика”.
Недялко Н. е спец. по ваденето на лична кореспонденция на тоя и оня.
Сега нервозно пита Делян Пеевски на кого точно бил собственик.
Ако бяхме като недялковци, незабавно щяхме да пуснем прелюбопитен запис с Делян Пеевски с ясно изразено становище на Пеевски за явлението „Недялко” и поради каква причина ползва сайта му, за да бъдат тиражирани ценните му мисли.
Но не сме.Веселина Томова
www.afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.