НЕДЯЛКО Н., ЗАЩО ТВОИТЕ СВИДЕТЕЛИ ЛЪЖАТ В СЪДА?

НЕДЯЛКО Н., ЗАЩО ТВОИТЕ СВИДЕТЕЛИ ЛЪЖАТ В СЪДА?

Издателят на жълтия сайт Пик Недялко Н., който съди сайта АФЕРА за куп публикации, включително и за това, че бил много обиден, че сме го свързвали с Алексей Петров и в. Галерия, дежурно праща по съдебните дела едни и същи свидетели, които да удостоверяват колко „болки и страдания” е понесъл Недялко Н., заради публикациите в АФЕРА.
Недялко Н. вдигнал кръвно, почервенял целият и прочие, защото му се нарушавал „журналистическия авторитет”. Исковете на Недялко Н. срещу сайта АФЕРА и собственичката му Веселина Томова са за баснословни суми и бяха подадени, апропо, заедно с призив, публикуван в сайта на „журналистическия авторитет” Недялко Н., отправен към спецслужбите на България – да се разправят с Веселина Томова и сайта и. Добре, че не живеем все пак в онова време, в което е писан доклада /1950 – 1951 г./ на ЦК на БКП за пространна проверка обхващаща бургаската партийна организация и ПРЕДАТЕЛСТВАТА извършени в нея, защото очевадно апела на Недялко Н., отправен към Цветлин Йовчев /тогава/ и Владимир Писанчев да се разправят с АФЕРА, щеше да бъде немедленно изпълнен.
Впрочем, въпросният доклад, разследвал дейността на бургаската партийна организация, е потресаващ и той трябва да се прочете – не единствено заради дядото на Недялко Н. – Асен Йорданов, а за да се види каква партизанска „борба” е имало и какво е укрито УМИШЛЕНО от историята. Защото този доклад липсва дори и в книгите на Недялко Йорданов.
В истерична полемика с Агенция БЛИЦ Недялко Н. заявява, че – да, аз продадох дяловете си на Делян Пеевски във в. Уикенд. Споменава и за жълтия вестник Шок.
Никъде не твърди Недялко, че е бил репортер на Нюйорк Таймс например, или че е издавал някое сериозно издание. Лошо няма. Прав е Недялко Н., че е признавал неведнъж, че е продавал дяловете си във в. Уикенд на Пеевски. Прави го и през 2011 година, когато яростно напада сегашния си любим политик Николай Бареков във в. Труд с писмо, наричайки го „дудук”, и заканвайки се, че ще го съди „до дупка”. Е, не го съди, даже напротив – в днешния му жълт сайт, когато Бареков каже „а”, агенцията на Недялко казва „я”, че и „ексклузивно“.
Във Варненския окръжен съд обаче, където текат две от делата на Недялко Н, заведени от него срещу АФЕРА с общи искове приблизително на стойност от 350 000 лева, Недялко Н. праща двама свои подчинени за свидетели, начело с наемника му – главен редактор Ивайло Крачунов, които обясняват пред съда как ПЪРВИЯТ ВЕСТНИК, КОЙТО ИЗДАВАЛ ИЗОБЩО В ЖИВОТА СИ НЕДЯЛКО Н., БИЛ „РЕТРО” И „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“.
Свидетелят Ивайло Крачунов, който иначе усърдно убеждаваше съда колко е тежък труда на журналиста, работещ в интернет издание, и как следи всичко, и как трябва да е в час с цялата информация, подчерта на няколко пъти, че НЕ ЗНАЕ НЕДЯЛКО Н. ДА Е ИЗДАВАЛ ЖЪЛТИ ВЕСТНИЦИ, И ЧЕ НЕ Е ЧУВАЛ НЕДЯЛКО Н. ДА Е ИЗДАВАЛ В. УИКЕНД.
Същото твърдеше и другият наемник на Недялко Н., извикан като свидетел.
Обяснимо – за да докажеш „болки и страдания” за 350 бона, трябва да убедиш съда, че си журналист от класа, и то сериозен журналист, на който славата му не идва единствено от жълтакави медии.
Само че се получи така – че това се прави с цената на ЛЪЖА.
Днес самият Недялко Н. признава за пореден път, че е бил издател на в. Уикенд.
Защо тогава лъжат свидетелите на Недялко Н. в съда?
Лъжата може ли да помогне на един „журналистически авторитет”, ако той съществува? И една лъжа може ли да роди един „журналистически авторитет”, ако той никога не е съществувал?
Впрочем, срещу Недялко Н. се водят дела не само от Кеворк Кеворкян, както внушава самият Недялко в писанието си – едва ли не, че Кеворкян искал да съсипе фамилията му. С жълтия сайт на Недялко Н. водещи юристи и от сериозни медии водят кореспонденция преди завеждане на дела, заради непрекъснато нарушаване на авторските им права, копиране и крадене на материали без никакво позоваване.
И това ли е „журналистически авторитет”?
Недялко Н. отрича с някой да е бил ортак, например като Алексей Петров. Отрича, че има нещо с Делян Пеевски, освен, че му бил продал дяловете си някога. Той е жертвата, а всички, които си позволят да кажат истината такава, каквато не му отърва, са давани под съд. И на спецслужбите – ама как така, какво правели и чуждестранните служби, че не се заемели с АФЕРА?!
Недялко Н. има огромно преимущество. Чрез жълтите вестници, които прави години наред, той натрупа милиони и може да завежда искове, да съди, да плаща съдебни разноски и адвокатски хонорари, без дори да благоволи да се яви той в съда.
И така се „пере” „журналистически авторитет”.
Само че понякога такива „леваци” като нас, за каквито ни смята Недялко Н., са много по-корави отколкото би могло да му се иска. В България парите решават всичко, но си заслужава „ние с гайдите” да ЗАСТАНЕМ на Недялковци, защото все някой трябва да каже „Баста!” на тази помиярщина, наречена „журналистика”.
Недялко Н. е спец. по ваденето на лична кореспонденция на тоя и оня.
Сега нервозно пита Делян Пеевски на кого точно бил собственик.
Ако бяхме като недялковци, незабавно щяхме да пуснем прелюбопитен запис с Делян Пеевски с ясно изразено становище на Пеевски за явлението „Недялко” и поради каква причина ползва сайта му, за да бъдат тиражирани ценните му мисли.
Но не сме.Веселина Томова
www.afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *