НЕ ВЯРВАХ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ ИСЛЯМИЗИРА, ДОКАТО НЕ ПОПАДНАХ ВЪВ ВАРНА НА УЧИЛИЩЕ ПО РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ, КАКЪВТО ПРОПОВЯДВАТ В ИДИЛ

НЕ ВЯРВАХ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ СЕ ИСЛЯМИЗИРА, ДОКАТО НЕ ПОПАДНАХ ВЪВ ВАРНА НА УЧИЛИЩЕ ПО РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ, КАКЪВТО ПРОПОВЯДВАТ В ИДИЛ

Та не вярвах, че България се ислямизира, както и за ония ислямски организации в малките градове които разбунтуват фантазията на циганията. Но го видях във Варна. В близост до кв. Максуда в горната крайна част на фабрика Христо Ботев- паркинга и цеха за антифриз, където отсреща са наели бивш цех за дрехи и вече превърнат в ислямско училище. Циганета, турци, пришълци – всички ги събират там и им се преподава ислям. Ама не чист безобиден ислям, ами от оня там сунитски, шиитски ли и криворазбран, който проповядват в ИДИЛ.
Повикаха ме да слагам видео камери. Отивам и гледам, тоя там брадатия бил ходжа някакъв, но не е варненец, ами извикан от някъде из страната.
Интересно ми стана, щото са му, забележете, подарили кола за 200 хил. евро! Баси и ходжата. Освен това и луксозен апартамент във Варна и още куп луксозни, но явно много необходими за работата му глезотии. Трябвало да се събувам вътре.
-Ай сиктир бе, му викам на неговия език, вече с не малко раздразнение и съзнавайки, че не аз ще съм тоя, който ще им слага камери на тия. Това тука си бе е направо като джамия, а всички вътре се надупили, кланят се и говорят нещо на неразбираем език. Ама не на турски. По късно разбрах, че е арабски. И ми се похвалиха, щото на единия от пазачите, детето му разправяло – Тате, там на арабски ни учат да четем и пишем и идват едни важни чичковци със скъпи коли и ще ни водят някъде! -къде, не разбрах!
Та с не добре скрито раздразнение попитах, стараейки се да бъда поне малко учтив:
– Какво е това училище, след като живеем в България и тук наблизо има българско такова, където се чете и пише на български език. Кому е нужен арабски в България?
Но ме изгледаха така накриво, че на кръв даже, та се замислих дали да задавам въпроса отново, който се направиха, че не разбраха. Всъщност се отказах да питам пак, но надделялото ми чувство за хумор ме подтикна да им задам въпроса
– Добре, ще сложа камери, ама ще може ли едната камера да е насочена на вътре в помещението и да ми позволите да излъчвам видео, от ставащото тук?
Едвам не ме изритаха, но казаха нещо неразбираемо, май ме напсува тоя брадатия на арабски и добре забелязах как си смени цвета на лицето, което от първоначално бледо – розово, бе станало червено и накрая позеленя.
Тръгнах си и вече не ме беше яд, че не аз ще им слагам видеокамери на тия. Няколко дена по късно, вече имаха направен монтаж. Но пък сега ми хрумна друга идея. Даже гениална! На същия тоя паркинг и в съседство до сградата, има монтирани от мен камери, които ще видите на снимките. Та се каня тия дни да ида да ги поизчистя, че са се позацапали и ще обърна едната камера срещу прозорците и вратата на сградата им. А тя е цифрова, тоест с висока резолюция. Та ще има панаир скоро.Юли Костов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *