Не институциите правят революция, а личностите. Моделът „СИРИЗА“ на този етап в България е неприложим

Не институциите правят революция, а личностите. Моделът „СИРИЗА“ на този етап в България е неприложим

През последните месеци в България се говори усилено за случващото се в Украйна, отношенията между Русия и САЩ, сателита на САЩ в Европа – ЕС, Гърция… но малко за България.
България е неделима територия, умишлено не казвам държава, от европейския континент и НЕравноправен член на ЕС. Нормално е политиците, журналистите, анализаторите и суверенът да се интересуват от заобикалящия свят. Но се очертава една още по-пагубна за българския народ тенденция – да имаме решения за всички чужди проблеми, но нашите да остават умишлено встрани от „обектива“. И смятам, че е крайно наложително да се съсредоточим върху случващото се в България, ако не искаме да я загубим и като територия. Русия, САЩ, Турция, Гърция… – те ще се оправят, а и го правят. Ние не сме гърците и не можем да твърдим, че България има нужда от гръцката СИРИЗА, защото тук тя ще бъде „Българската СИРИЗА“. Която няма да има нищо общо с гръцката. Тогава разочарованията, на и без това обръгнатото от лъжи и лицемерие население, ще заемат вселенски размери. Стига!
България е частното от общото, а не част от него. И в тази връзка, не партията прави политики, а личностите в нея и нейният водач; не институциите правят революция, а личностите; не народите пишат историята, а личностите!
Моделът „СИРИЗА“ на този етап в България е неприложим. Когато България се очисти от познатите ни до баналност псевдополитици и безнесмени, които са обсебили и задушили всяко едно кътче от обществено-икономическия и социално-политическия живот; когато медиите започнат да сочат ИСТИНАТА, а не само да я привиждат; когато правораздавателните органи се еманципират от господарите си в изпълнителната и законодателната власт, а съдът и прокуратурата се превърнат в независими институции и го докажат с налагане на ефективни присъди за „убийците“ на българската икономика и бизнес от най-новата история, които не престават да паразитират на превития от болка гръб на народа и да го тласкат към чужди конфликти, – тогава в България ще се появят и читавите хора и партии, които ще поведат населението в правилната посока. Защото ако го сторят сега и се опитат да променят статуквото – ще бъдат физически елиминирани. А как, по какъв начин и кога ще се случи промяната – никой не може да прогнозира. Стоян Тончев
www.zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *