Не плетете шалчета и терлички на политиците, а изплитайте здрави въжета! С въже обикновено или се беси, или се връзва

Не плетете шалчета и терлички на политиците, а изплитайте здрави въжета! С въже обикновено или се беси, или се връзва

Властимащите се научиха да обвиняват народа, че не бил мобилен, не искал да работи извън територията на родното си място. Толкова бил недисциплиниран тоя народ, че дори при бедствие не искал да напусне дома си и да се евакуира цивилизовано, за да гарантира живота си.
Властимащите имат пълното право да се позовават на тези тривиални констатации. Защото властимащите мислят за всичко останало, но не и за сигурността на собствените си избиратели. Заплашеният от приливната вълна или от първите езици на пожара нещастен избирател не иска да напусне родната си стряха. Защото е почти 100% сигурен, че минути, след като напусне дома си, едни миризливи банди ще нахлуят в имота му и ще ограбят всичко, което човечецът цял живот е кътал.
Ей за това властимащите дори нямат намерение да се замислят.
А иначе републиката ни е известна с това, че е начело в списъка с най-много полицаи на глава от населението, най-много прокурори, най-много охранители и пр. организации, които в голямата си част са на бюджетната ясла.
Препоръчвам да не плетете шалчета и терлички на политиците. Изплитайте здрави въжета. Как ще ги използвате, това си е ваша работа.
С въже обикновено или се беси, или се връзва.Любо Кольовски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *