Не тиквите, не бостанджиите, не мутро-олигарсите, не „умните и красивите“, Вие пишете история!

Не тиквите, не бостанджиите, не мутро-олигарсите, не „умните и красивите“, Вие пишете история!

България е може би в най-тежката си и безперспективна ситуация за целия преход. Казвам го с нежелание и болка, но положението е такова. Всички, които сме извън страната, сме малко или много „на завет“ от това, което се случва там. Това не бива да ни прави, разбира се, по-малко съпричастни.
Виждам, обаче, с голяма радост, че на фона на целия български ад се откроява нещо много положително – една немалка част от хората, живеещи в България, се справят отлично и се развиват, въпреки трудностите; друга немалка част оцеляват, някак си…, на ръба на човешките възможности, въпреки, че цялата държавна машина е впрегната срещу тях и е готова да ги смачка.
Братя и сестри, в момента Вие пишете история! Не тиквите, не бостанджиите, не мутро-олигарсите, не „умните и красивите“! Вие! Ако не сте Вие, тези, които останахте, по една или друга причина, и се държите все още, колкото и да е трудно това – хората, на чиито рамене продължава да се крепи българския дух, България отдавна нямаше да я има!
Респект, за това, че сте избрали тоя труден път! Искрено се надявам, че усилията Ви ще бъдат възнаградени! Рано или късно. А виновниците ще си получат заслуженото! „Срещу народ не се рита!“Боряна Делчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *