Нидал Алгафари: Алексей Петров е много умен и прекалено доверчив. Предоверяваше се доста и на охраната си

Нидал Алгафари: Алексей Петров е много умен и прекалено доверчив. Предоверяваше се доста и на охраната си - 1

Нидал Алгафари: Алексей Петров е много умен и прекалено доверчив. Предоверяваше се доста и на охраната си

На 7 юли 2011 г. Алексей Петров е издигнат като кандидат за президент от група граждански сдружения и от Инициативен комитет „Единение и екипност“. Негов медиен съветник става Нидал Алгафари.

„Алексей Петров е много умен и прекалено доверчив. Подлъгаха го за тази кампания, че зад него стоят 200 хил. помаци, всички под пагон, всички клубове по карате, а то не беше така. Имаше предоверяване. Предоверяваше се доста и на охраната си. Един човек с брадва тръгна да нахлува в къщата му и видях колко непрофесионално бе подредена охраната му. И сега се видя колко безсмислена е тя“, посочи в студиото на „Тази сутрин“ Алгафари.

„Охраната, поставена на нашите политици, е абсолютно безсмислена. От охранител от НСО преди години знам, че ако стане един обект мишена, нищо не може да го спаси. Глупости са, че ще го спасят от снайпер или бомба. Петров напълно е подценил ситуацията“, добави той.

„Алексей Петров се сблъска с миналото си. То е с давност от повече от 10 години назад. Историята е стара и сега се реализира“, коментира в „Тази сутрин“ адв. Людмил Рангелов.

„Аз с Алексей Петров съм имал четири срещи между 2003 г. и 2013 година. Първата беше във връзка с мълвата, която се разпространяваше, че Алексей Петров е взел някакви пари от Сретен Йосич, а след това не е изпълнил ангажимента да организира бягството му. На 14 август 2002 г. е атентатът срещу Петров, а на 16 август екстрадираха Йосич. Това беше една невярна интрига, защото парите бяха в друг човек“, обясни той.

„След като се възстанови от нараняванията си, имахме среща, за да се изяснят тези неща. Следващата ни среща беше по делото „Октопод“. Моят клиент не се познаваше с Алексей Петров и някои неща трябваше да се уточняват. Всичките ми контакти с него са били по криминални истории и вероятно е имал други такива“, допълни адв. Рангелов.

„Трудно може да се каже дали има връзка между убийството на Къро, това на Алексей Петров и смъртта на Ангел Христов. Ако аз разследвах престъплението, щях да се обърна към наказателните производства от миналото, за да се види какво може да бъде изведено като информация“, коментира Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

„Аз нямам спомен подобно убийство да е било разкривано. Не вярвам да бъде разкрито при положение, че имаме две покушения срещу него. По едното има някаква присъда. За мен интересният детайл е, че осъденият тогава е с 10 години, а това е минималната присъда по Наказателния кодекс“, уточни Йорданов.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *