Ние сме гарант за суверенната ни, свободна, равноправна на другите европейски народи България

Ние сме гарант за суверенната ни, свободна, равноправна на другите европейски народи България

Още на 27-ми март БСП ще издигне високо глас за национално съгласие върху няколко теми. И имате в наше лице гарант, че ще се борим и отстояваме суверенната ни, свободна, равноправна на другите европейски народи България.
Страна, в която живеят свободни, образовани, здрави и работещи хора. Страната ни е изправена пред много предизвикателства. Националният суверенитет, териториалната цялост, сигурността на България и на всеки гражданин.
На второ място – председателството на България на ЕС и шансът на върха на това председателство да заявим категорично, че си искаме общия европейски дом, като равноправни с другите европейски народи, а не Европа на две скорости и българският народ – във втория двор на Европа.
На трето място – народът ни се топи. Демографската катастрофа е страшна. Да се обединим и да го спасим чрез политиките за образование, което може всяко дете да си позволи – качествено и обвързано с икономиката. Здравеопазване, до което всеки има достъп. За икономика и работни места. За земеделие, чрез което българската земя да изхранва българския народ. Наука, култура и духовност, която да спаси българщината. Кампанията беше много емоционална, енергична, човешка. Благодаря на хилядите активисти на БСП и на десетките хиляди българи, с които се срещнах и разговарях през последния месец. Разбрахме и усетихме болките на народа си. Но видяхме в очите им надежда и желание за промяна, които свързват с нас.
Младите хора искат да им се гарантират условия да работят, да живеят и раждат децата си в България. Видяхме го в очите на учители, които искат да преподават спокойно българската история, култура, българския език и да бъдат уважавани хора. Чухме го в думите на лекарите, които иска да ни лекуват, а не да са бюрократи. Малкият и среден бизнес искат равни условия за работа, а не рекет и натиск от държава, бюрокрация и монополи.
Посланието към нас беше едно: грижете си за народа си, а не за личния интерес. Българи, гарантираме ви, че ще изпълним тази заръка. Но най-важното е, когато излизаме от този парламент, вие да кажете, че българските социалисти промениха България и работиха за народа си.
Вие сте свободни хора. Излезте, гласувайте без страх, без натиск, без опасност, че ще загубите работните си места и или семействата ви ще пострадат. Заедно да направим промяната, за да задържим младите, да върнем онези, които са навън. Да помогнем на възрастните да живеят достойно, активните да работят. Ето за такава България мечтаем, но и работим. И ще я постигнем, ако ни подкрепите с бюлетина №10. Не заради нас, а заради България, която обичаме.Корнелия Нинова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *