Никога не купувайте тези продукти, ако цените здравето си

Никога не купувайте тези продукти, ако цените здравето си - 1

Никога не купувайте тези продукти, ако цените здравето си

Ако качеството на храната, която ядете, и доброто ви здраве, са важни за вас, тогава се запознайте добре с хранителните продукти, които не трябва да купувате, защото те само ще ви навредят, пише zdrave.to.

Кренвирши и колбаси – обикновено в тях практически няма месо и тези продукти имат малко общо с него. Те са пълни с консерванти, стабилизатори, подобрители на вкуса, трансмазнини, захар и Бог знае още какво. Благодарение на тях може да бъде имитиран вкус от всичко, така че дори няма да разберете какво всъщност ядете. Производителите посочват някакъв процент месо в съдържанието им, но качеството му, както и от коя част на животното е дошло, остават под въпрос. Що се отнася до пушените меса, сега се използва „течен дим”, който отдавна е забранен в цивилизованите страни, тъй като е отровен.

Сладкарски изделия, особено масово производство, също не консумирайте. Основната им съставка е захар и евтино палмово масло. Излишната захар в организма води до възпалителни процеси и преждевременно стареене. В тях се съдържат също така много празни калории и нездравословни мазнини.

Популярните сладкиши обикновено са само захар. Хората, които казват „не консумирам захар, сега пия чай без нея“, в същото време приемат с литър сладка газирана вода 22 супени лъжици захар.

Експертите съветват да забравим за чипса, пържените картофи и всичко от фритюрника, тъй като това е пържено-преварено масло, което е силен канцероген и освен това много трудно се извежда от тялото.

Кисело мляко с плодове. В такива кисели млека има планина от захар, по-добре е да изберете класическото, без нищо или сами си добавете пресни плодове.

Майонеза – заложете пак на домашната, а не на купената…, защото в нея ще намерите и заместители на вкуса, и оцветители, и трансмазнини, и куп ненужни калории.

Пръчици от рак/ сурими: няма да е тайна за никого, че те нямат нищо общо с раците, защото ако това беше така, щяха да струват много по-скъпо.

Консервите – също. Това включва и любимата на всички ни риба тон, въпреки че тя е един от най-добрите продукти, които могат да бъдат закупени, особено в собствен сок. Ако е риба тон, важно е къде е уловена, тъй като този вид риба често събира тежки метали и токсични вещества.

Плодовите сокове обичайно имат малък процент сок, а останалото е захар, аромати и това, което смятаме за истински сок, в най-добрия случай ще бъде ябълково пюре. Що се отнася до пресните сокове, по-добре е да ядете целия плод, отколкото самия сок без фибрите и витамините, които си заминават с изстискването. В противен случай вземате конска доза глюкоза от фруктоза, което от своя страна, провокира резки инсулинови скокове.

Обобщение: Избирайте пресни продукти, а не преработени, прясно месо, а не колбаси, прясна риба, а не консерви, пресни зеленчуци/плодове, а не сокове. Колкото по-малко обработка е нужна за консумацията на храната, толкова по-полезен е продуктът и толкова по-евтин е.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *