Николай Бареков: Защо МВР не работи по версията за политическо убийство на Алексей Петров, а по версиите за дългове?

Николай Бареков: Защо МВР не работи по версията за политическо убийство на Алексей Петров, а по версиите за дългове? - 1

Николай Бареков: Защо МВР не работи по версията за политическо убийство на Алексей Петров, а по версиите за дългове?

Има страшно много съмнителни неща и най-съмнителните идват от МВР, като това че няма да работят по версията политическо убийство, а щяло да се работи по някакви версии за дългове. МВР реагира много масирано на убийството на Алексей Петров – не е нормално да се затвори селото и планината. Това каза в предаването „България, Европа и светът на фокус“ на Радио „Фокус“ бившият евродепутат Николай Бареков, който смята, не че бива с лека ръка да бъде отписана версията за политическо убийство.

„През 2009 г. г-н Иван Костов постави като условие пред Бойко Борисов, ако иска подкрепата в парламента на десните, на либералите, той да извади Алексей Петров от ДАНС. И лично на мен, и това беше публикувано тогава, Бойко Борисов заяви, че Алексей Петров е нежелан в ДАНС от Западните посолства, включително американския посланик, мисля, че по това време беше наш общ приятел Джон Байърли, мой и на г-н Борисов. Той беше казал, в прав текст, сега така твърди Борисов, но защо да не му вярваме? Че Алексей Петров трябва да бъде изваден от системата за сигурност, така че тук говорим за една много сериозна фигура, с която са се занимавали. С извинение ЦРУ се е занимавало с него и ФБР, а изведнъж МВР казва, че няма политически подтекст в това убийство. При положение и, че Алексей Петров излезе по Нова телевизия и даде ултиматум на Иван Гешев да си ходи, за да има правителство. И това правителство стана с цената на главата на Иван Гешев“, коментира Бареков.

Според него ГЕРБ мълчат „като пукали“ по темата, а “Продължаваме промяната“ могат да бъдат уличени в най-близки връзки с Алексей Петров, заради бащата на Кирил Петков и заради това, че самият Алексей Петров се е хвалил, че кадрува през тях в службите.

По думите на Николай Бареков от 3 години България се намира в някаква спирала на бедствия и аварии в политиката: „Нормално е да се надигне криминалният контингент, да стават все по-дръзки убийствата. Септември и октомври ще бъдат не по-малко интересни заради изборите и заради целия тресеж, който ще настъпи сега в сглобката, защото тъмната ѝ част трябва да се изсветли, защото тъмният гарант на сглобката отпадна и сега трябва да се нагласят отново тези тектонични процеси. Не са много силните хора в тази сглобка. Там не е Кирил Петков и акад. Денков. Не са те силните хора в това правителство. Силните хора в това правителство, част от тях са в българския парламент, те са депутати. Част от тях дори не са и депутати и не им прави чест, че не са депутати, а стоят само в бизнеса. Защото не по-малко овластен от тези хора и от Бойко Борисов и г-н Прокопиев, само че Бойко Борисов стои в парламента и всички му задават въпроси и всеки ден е в пералнята, докато има хора, които само с първите страници на техните издания комуникират с избирателите си“, каза още той.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *