НИРВАНА ИЛИ ВТОРАЧВАНЕ В ПЪПА НА БУДА? БОРИСОВ СЪЗДАДЕ ИНТРИГАТА „КУНЕВА – БЪЧВАРОВА“

НИРВАНА ИЛИ ВТОРАЧВАНЕ В ПЪПА НА БУДА? БОРИСОВ СЪЗДАДЕ ИНТРИГАТА „КУНЕВА – БЪЧВАРОВА“

Малко анализатори, коментатори и други публицисти обърнаха внимание на факта, че Борисов е бесен на Вучков, защото му отне възможността да си направи медиен парад, поради посещението на някакъв началник на една тайна служба в САЩ (Стояна Георгиева по някаква тв сутринта). Другият факт – че протестърите се пробуждат само и единствено по повод на някакви кадрови въпроси на изпълнителната власт (факт, забелязан и коментиран подходящо от Явор Дачков) е не по.малко значителен.
За мен двата акцента означават много. Ако можех, щях да кажа на управниците, че лично аз не се интересувам кой е министър на вътрешните работи, нито искам да знам кой е шеф на ДАНС или главен секретар на МВР. Аз искам да живея в държава, в която няма значение кой е премиер и кой е председател на парламента. И аз, като вас, искам да живея в държава, която работи и която ми гарантира сигурност, под условие, че си плащам задълженията към администрацията.
И двата факта, които споменах, означават, че някой ловко и умело насочва вниманието на обществото към незначителните обстоятелства с цел да се избегне каквато и да евъзможност същото това общество да се занимава с незначителното. Този декор автоматично извиква въпроса: Кой има интерес от това?
Отговорът е повече от лесен и прост: Това са хората, които ни стимулират да гласуваме за тая ялова политическа „класа“. Ще кажете, че опростявам нещата и че схемата е много по-сложна. Възможно е и да е така. Поради незнание и неинформираност, не взимам предвид редица международни взаимовръзки и зависимости, както и релациите на подземието, за които можем само да се досещаме в условията на неработеща прокуратура, символичен съд и символична полиция.Тайна остава за мен защо Борисов създаде интригата „Кунева – Бъчварова“. Поредната му уловка: Кунева е силовият вицепремиер, Бъчварова е коалиционният вицепремиер, а сега Кунева е шеф на Бъчварова в качеството й на вътрешен министър. Защо се прави това? Ами ясно е. С цел да се сгъсти димната завеса и да се скрият задкулисните боричкания.
Много провинциализъм лъха от тоя пейзаж. И много хора по селяндурски и андрешковски се изпокриха в дупките си, откъдето страхливо надничат и чакат да стане ясно кой вятър накъде ще задуха.
Престъпната самодейност струва много. И не само с пари се заплаща. Така пише в учебниците по история. А ние продължаваме да бъдем ученици. И цял живот бягаме от час.
Ще си останем необразовани и ненаучени. Не знам докога ще е така.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *