Новата екшън камера GoPro Hero 12 Black ще се появи през септември

Новата екшън камера GoPro Hero 12 Black ще се появи през септември

Новата екшън камера GoPro Hero 12 Black ще се появи през септември

Изтече информация, че GoPro ще представи новата екшън камера Hero 12 Black на 13 септември 2023 година. Моделът ще получи подобрена батерия, но иначе актуализациите на камерата ще бъдат минимални.

GoPro Hero 12 Black е обект на слухове и спекулации от доста време насам. Снимките на актуализираната камера, появили се наскоро в мрежата предизвикаха голям интерес. Предполагаше се, че устройството ще бъде оборудвано с нов 1-инчов сензор. Според предоставените данни обаче, камерата използва 1/1,9-инчов сензор, наследен от предшественика Hero 11 Black.

Hero 12 Black може да заснема видеоклипове с резолюция 5,3K при 60 кадъра в секунда в режим HDR. Видеозаписът ще се предлага и в 8-битова и 10-битова дълбочина на цвета с логаритмичен профил, който запазва повече детайли в сенките и светлите части на изображението. Снимките могат да се правят с разделителна способност до 27 мегапиксела. Приложението GoPro Quik ви позволява да извличате статични изображения с разделителна способност до 24,7 мегапиксела.

Компанията твърди, че Hero 12 Black разполага с технология за стабилизация HyperSmooth 6.0. Софтуерът, доколкото ни е известно, остава до голяма степен непроменен. Предният и задният екран също са останали същите – съответно 2,27 инча и 1,4 инча. Въпреки слуховете за Edge-to-Edge дисплей, с минимални рамки, новият модел няма да го има.

Основното подобрение ще е в живота на батерията. С капацитет 1720 mAh камерата може да записва 5,3K видео при 60 кадъра в секунда до 70 минути, което е с 9 минути повече от преди. В режим 5,3K при 30 кадъра в секунда записът може да продължи над 90 минути (преди това имаше максимум 80 минути). В режим Full HD при 30 кадъра в секунда записът продължава над 150 минути (преди имаше максимум 137 минути). Теглото и размерите на GoPro Hero 12 Black остават непроменени. Корпусът е водоустойчив на дълбочина до 10 метра.

Специална характеристика на новата камера е корпусът с малки цветни петна. Това показва, че GoPro използва рециклирани материали за по-екологично производство.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *