Новата Снежанка събира все повече критични отзиви и коментари

Новата Снежанка събира все повече критични отзиви и коментари

Новата екранизация на приказката „Снежанка и седемте джуджета“ се проваля, преди още да е тръгнала по големите екрани, съобщи телевизия ВВС. Класическата анимационна продукция на „Disney“ от 1937 г. трябва да получи своя игрална версия през следващата година, а вече събира все повече критични отзиви.

В престоящата лента джуджетата отпадат от заглавието. Латинозвездата Рейчъл Зиглър трябва да влезе в ролята на култувата героиня и това стана причина за множество негативни коментари в социалните мрежи още от 2021 г., когато киностудиото обяви кои ще бъдат актьорите в новия проект.

Вижте снимки на Рейчъл >>

„Благодаря на всички, които ме защитават онлайн, но моля да не ме тагвате в безсмислени разговори“, написа Зиглър.

Хейли Бейли също бе обект на критика след ролята си в „Малката русалка“.

Д-р Робин Мюер, специалист по медии и комуникации в университета в Съри, каза, че подобен расизъм е труден за преглъщане. „Не разбирам защо хората обръщат толкова голямо внимание на това, на практика не сме виждали принцеса с друг цвят на кожата от времето на „Аладин“ през 1992 г.“, добави тя.

Самата Зиглър обяви в интервю през последните седмици, че е гледала само веднъж оригиналния филм за Снежанка, защото го намира за плашещ, предава БТА. Актрисата се пошегува, наричайки принца „преследвач“.

Пред списание „Variety“ звездата от „Уестсайдска история“ на Стивън Спилбърг заяви, че „Снежанка“ е пренаписана така, че да няма нужда от спасяване: „Героинята няма нужда да бъде спасена от принца, нито мечтае за истинската любов.“

От „Disney“ коментираха, че явно има много носталгия и желание за преживяване на емоциите от анимационния филм, но „важното за приказките е да бъдат адаптирани.“

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *