Новаторски подход на Фандъкова и Столична община: Незаконни трамваи вече се движат в града

Новаторски подход на Фандъкова и Столична община: Незаконни трамваи вече се движат в града - 1

Новаторски подход на Фандъкова и Столична община: Незаконни трамваи вече се движат в града

„Тринадесет години след като направиха „временно“ трасе по бул. Скобелев, от днес движението на трамваите по него вече е и незаконно“, съобщиха от Спаси София.

Вчера в полунощ изтече срокът, даден на Столична община от съда да премести двупосочното трамвайно трасе между пл. Петте кьошета и пл. баба Неделя след като загуби дело, заведено от живущи в блоковете, намиращи се на 2 метра от мотрисите.

„Преди шест години – през 2017 г. след множество протести на потърпевшите, г-жа Фандъкова най-накрая склони да проведе транспортно проучване уж за трайно решение на проблема, но от него нищо не последва“, съобщава председателя на Спаси София Борис Бонев.

Предложението на Спаси София – да се изгради ново трамвайно трасе по бул. Патриарх Евтимий и по бул. Витоша да се свърже със съществуващото получи най-високи оценки по показатели ниска цена за строителство и удобство на
транспортното обслужване от Експертния съвет, обясняват още от организацията.

„Управляващите обаче бързо забравиха за работещото предложение и надеждата им явно е била да им се размине“, заявява Гергин Борисов от организацията и допълва, че по бул. България се движат две от най-натоварените трамвайни линии в София.

„Заместващо това трасе няма. Ако се забрани на трамваите на минават по незаконното, Стрелбище, Борово и Манастирски ливади остават без трамвай. Това са над 20 000 пътника на ден“, допълва той.

Според Спаси София отношението на управляващите от ГЕРБ към трамвайния транспорт е показателно за цялостното им управление. „Много добре подредиха града – с разпадащи се ремонти и незаконни трамвайни трасета“, допълва Гергин Борисов.

Организацията продължава да настоява за спешно изпълнение на предложеното от нея трамвайно трасе, защото цената на прекъсването на трамвайното движение по бул. България ще е транспортен проблем, с която София не може да се справи.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *