Нови свидетели твърдят: Убиецът на Алексей Петров избягал с колело с дебели гуми, бил с камуфлажни дрехи

Нови свидетели твърдят: Убиецът на Алексей Петров избягал с колело с дебели гуми, бил с камуфлажни дрехи  - 1

Нови свидетели твърдят: Убиецът на Алексей Петров избягал с колело с дебели гуми, бил с камуфлажни дрехи

Докато са били на разходка на Витоша, двама съпрузи твърдят, че са видели извършителя на покушението срещу Алексей Петров и пътя му на бягство.

Eкип на bTV Новините откри очевидците и разговаря с тях и близките им. По думите на двамата свидетели извършителят на покушението е бягал с велосипед с дебели гуми, бил е с камуфлажни дрехи, с боне, мускулест и са се виждали само очите му.
Казват, че са видели пътя му на бягство от едната част на гората през павирания път към гората от другата страна на пътя.

Няколко часа след покушението в отцепения от полицията район при полицаите спира син лек автомобил. Шофира мъж, до него се вози жена му. Казват, че са станали свидетели на минутите след убийството.

По информация на bTV в продължение на часове в сряда свидетелите са давали подробни обяснения какво са видели и са завели униформените до местата, където това се е случило.

48 часа по-късно имат забрана от разследващите да говорят пред медии. Потърсихме жената по телефона.

„Съжалявам, не искам да давам никакво интервю. Не мога да ви кажа абсолютно нищо по случая. Просто, разберете ме, няма как да дам информация“, каза тя.

Следите на двамата ключови свидетели отвеждат до село на около три часа път от София. Там от bTV успяват да се срещнат с близките им.

Майката на мъжа казва, че синът ѝ и съпругата му се връщали от разходка в планината, когато видели предполагаемия убиец.

„И като излезе вика – едно колело, лъскаво, с дебели гуми. Един с камуфлажни дрехи – не като тези нашите раздърпани. И с качулка, едни страшни очи. Каза, че само очите му се виждат“, разказа майката на мъжа.

Синята кола се движела в посока София, а мъжът с колелото и камуфлажа – нагоре към планината.
„Каза, че този е бил много страшен. С едни големи рамене, тренирал. Те не са знаели, че е станало убийство. Направило им впечатление откъде излиза този толкова силен мъж с това колело“, продължава майката.

Секунди, след като се разминали с мъжа на колело, видели простреляната жена на пътя. Синята кола обаче не спряла. Майката на жената от автомобила казва, че продължили, защото ѝ призлявало от кръв.
Дъщеря ми като види кръв ѝ става лошо и припада. Видели са жена, която маха, обърнали са се на другата страна, защото ѝ е станало лошо и са продължили. Двама украинци са отишли на мястото и са се разправяли“, разказа тя.

Така ключовите свидетели, по информация на bTV, вече са петима – простреляната жена, двамата украинци, които ѝ помогнали да се обади на телефон 112, и очевидците със синия автомобил.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *