НОВОГОДИШЕН ДЕПУТАТСКИ ШОПИНГ В ДУБАЙ! Пеевски и бизнескръг на Борисов си отпочиват в „Емирейтс Хилс“?

НОВОГОДИШЕН ДЕПУТАТСКИ ШОПИНГ В ДУБАЙ! Пеевски и бизнескръг на Борисов си отпочиват в „Емирейтс Хилс“?

Маса депутати са се изнизали към Дубай за коледните и новогодишни празници. Хем на топло, хем на празник, хем за шопинг в прочулите се по целия свят магазинни комплекси за луксозни стоки. Депутатската заплата, дето се вика, в тези случаи стига само за кафетата.
Според клюките, разнасящи се във „висшия свят“ на България приятелска компания за чудо и приказ е отседнала в прекрасна вила в квартала „Емирейтс Хилс“. Навремето тя беше спрягана от медиите като собственост на скандалния банкер Цветан Василев – закупена чрез дъщерни дружества на „Булгартабак“ за близо 10 млн. долара през 2012 г.
Имотът от близо 3 хил. квадратни метра е съоръжен с басейн, фитнес, помощни постройки за прислугата, бар, три гаража и изглед към езерото „Бурж Халифа“, в което се къпят шейхове с по-пясъчна кръв и от пясъка на пустинята.
Някои детайли…
През април 2012 г. „Булгартабак холдинг“ открива свое задгранично дружество, базирано в Дубай. Тогава съветът на директорите на „Булгартабак холдинг“ одобрява учредяването на дружество Bulgartabac Trade с регистрация в Jafza, Дубай. Jafza е една от най-големите и бързоразвиващи се свободни зони.
Дружеството е учредено като съвместно между “Булгартабак холдинг” със 60% и дъщерното му “Булгартабак трейдинг”, през което преминава дистрибуцията и което стана по-популярно под бранда Lafka.
Според клюките в СМИ в компанията бил Пеевски и членове на много близкия до Бойко Борисов бизнес-кръг „Котараците“. А именно Сашо Сталийски.
Преди около месец родните медии твърдяха, че жената, с която пък живее Пеевски и дъщеричката му заминали в посока Дубай.
Въобще воюващите у нас кланове на банкера и депутата + бизнес обкръжението на премиера ни или са сключили примирие, или сражението е било за парлама пред публиката (имам такъв пост на моята стена), докато са се изпразвали многомилиардните авоари в Корпоративна и свързаните компании.Григор Лилов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *