Новоизлюпените кръгови кръстовища край Поморие са опасни за живота и здравето! Предстои изграждането и на трето

Новоизлюпените кръгови кръстовища край Поморие са опасни за живота и здравето! Предстои изграждането и на трето

Още преди пускането в експлоатация на първото кръгово кръстовище на входа на Поморие, откъм Бургас, ЗАД КУЛИСИТЕ предупреди, че е опасно и радиусът на „легена“ не е съобразен с радиуса на автомобилите при завиване. Пиарката на Община Поморие, която освен да се „чопли“, следи по цял ден ЗАД КУЛИСИТЕ (дали пише нещо за шефа й!) и няколко профила във Фейсбук, както и секретарката му, вероятно са алармирали до кмета. Само ден след публикацията в ЗАД КУЛИСИТЕ, се започна разширяване на пътя в отсечката с кръговото кръстовище. Но катастрофите вече са факт, както и задръстванията!
Първо се обърна кола на италиански туристи (вижте ТУК), вчера, на 11.06., моторист изхвърча от пътя на другото новоизградено кръстовище до „Жезъла“. Остава само да се молим да няма смъртни случаи!
Участъкът „Бургас-Слънчев бряг“, през Поморие, е най-натовареният през летния сезон по Черноморието. Вчерашният инцидент предизвика задръстване и километрична опашка. Мотористът се е „разминал“ с няколко счупени ребра! Въпрос на време е, след следващия инцидент, държавата да бъде осъдена, както и Община Поморие!
Във връзка с кръговите „колела“ край Поморие, Министър Терзиева бе остро нападната от парламентарната група на ГЕРБ. Тя си изми ръцете, като няколко пъти натърти от парламентарната трибуна, че кръговите кръстовище край Поморие са синхронизирани с Община Поморие, разбирайте кмета Алексиев, защото той представлява общината. Като добави, че Общината е съгласна и е дала положителната си оценка за изграждането! А положителната оценка е дадена от Кунчо Гайдов, зам.-кмет по строителство и транспорт. И двете творения на Кунчо Гайдов в Поморие – велоалеята и синята зона, не издържаха повече от няколко месеца и вече не съществуват!
Новите кръгови кръстовища започнаха да предизвикват бурни смехове у пристигащите летовници от чужбина. Но по-страшното е, че са опасни за живота и здравето на пътуващите! Туристите с „удивление“ питат кой е „архитектът“ на тези пътни недоразумения. ЗАД КУЛИСИТЕ ще ви отговори – министър Терзиева, кметът на община Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев и шефът на Областно пътно управление – Бургас инж. Митко Порязов (приятел на ГЕРБ), както и транспортният инженер и зам.-кмет на община Поморие – Кунчо Гайдов.
Уж сме европейци, ама не съвсем! Министър Терзиева да отговори виждала ли е някъде по света подобни кръгови „лего“-конструкции, наподобяващи легени! И ако отговорът и е „ДА“, в което силно се съмняваме, да докаже с примери! Добре е да обясни и с каква цел са изградени – да предизвикват катастрофи и задръствания ли?! Защото тези около Поморие друго не правят!
Кръговите кръстовища около Поморие да бъдат незабавно премахнати, докато не се е проляла невинна кръв! Вината ще падне основно върху Вас, госпожа Терзиева! На поморийския кмет от ГЕРБ, на който му носите разрешителните на крак, вероятно му е все тая за човешките животи и съдби, след като е дал положителната си оценка за изграждането на кръговите недоразумения на пътя! Както и на останалите от кликата му! ЗАД КУЛИСИТЕ.coм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *