Новото робство. Ден ВТОРИ

Новото робство. Ден ВТОРИ

Узурпираха властта. С купени гласове, с трикове и лъжи. Още по-нагла олигархия слага ръка върху съдбините на държавата. Узурпатори, защото зад тях стои по-малко от една четвърт от народа ни. Четворна коалиция, която готви четири пъти по-голям грабеж.
Днес е ден втори на новото правителство. Ден втори на Новото Робство.
Ще превърнат държавата в гигантски Ликвидационен съвет. Същият като онези стотици малки ликвидационни съвети, с които върнаха селското стопанство един век назад и ни обрекоха да живеем в бедност. Вижте и програмата им и кажете къде има нещо за хората и измъкването им от мизерията.
Щели да обединяват разузнаването и да започват дебати за промени в конституцията??? С това очевидно ще борят мизерията, която оплита в отровните лиани на бедността семейство след семейство, село след село, град след град.
Най-бедната държава в ЕС ще прави „електронно здравеопазване“ докато хората умират от безпаричие, което не им позволява да си купят лекарства и да се лекуват.
Защо ли?
Не е от неразбиране на реалните проблеми. За тях не ги е грижа. А за да може няколко софтуерни фирми около любимия олигарх на „умните и красивите“ да приберат милиони от вашите изстрадани пари за здраве. А народът, това презряно „количество“, да мре! Докато „качеството“ с вашите пари, усвоени и инвестирани в собственото му земно доволство, ще се тагва във фейсбук от поредното парвенюшко гурме и ще се оригва на френски сирена, лигавейки се с „новото божоле“. Докато вие се гърчите от болка, че в болницата не искат да лекуват възрастните ви родители или цената на животоспасяващата операция на детето ви е непосилна.
Ще се хилят на поредното „арт-соаре“ и ще ви мразят, че им загрозявате пейзажа с бедността и недоимъка, който техния неспирен грабеж ви причини. Два свята, единият е излишен!
Днес е ден втори на новото правителство. Ден втори на Новото Робство. Няма да е последен. Но и няма и да им е за дълго. Узурпираха властта с малко и за малко.
Започва нашият поход към Свободата. Започва ли?Автор: Ивайло ДимитровИзточник:www.hashtag-bg.com
Колаж: Иво Ангелов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *