Нов доклад поставя под съмнение твърденията на Алек Болдуин за фаталната стрелба

Нов доклад поставя под съмнение твърденията на Алек Болдуин за фаталната стрелба

Нов доклад поставя под съмнение твърденията на Алек Болдуин за фаталната стрелба

Нов доклад за стрелбата с фатален край на снимачната площадка на филма „Ръжда“ („Rust“) поставя под съмнение разказите на актьора и продуцента Алек Болдуин за инцидента, предаде телевизия ВВС.

Той отрича да е натиснал спусъка на пистолета, с който беше застреляна операторката Халина Хъчинс. Според експерти по оръжия обаче е направил точно това.

Представители на холивудската знаменитост заявиха пред Press association, че не могат да коментират последното развитие по случая.

Обвиненията за непредумишлено убийство срещу актьора бяха свалени през април, но прокурорите заявиха, че това не „го освобождава от наказателна отговорност“.

Те заявиха, че обвиненията срещу него могат да бъдат повдигнати отново във връзка със стрелбата през октомври 2021 г. на снимачната площадка в Ню Мексико.

Новият доклад, изготвен от експертите по оръжия Люсиен Хаг и Майк Хаг, е предаден на прокурорите в Ню Мексико преди два дни.

Според документите по-рано прокурорите са заявили, че разполагат с информация за предполагаема модификация на оръжието, използвано от носителят на награда „Еми“ на снимачната площадка на „Ръжда“.

Адвокатите на отговорничката за оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес Рийд, която също е обвинена в непредумишлено убийство, заявиха, че докладът на Хаг „не посочва никаква модификация на пистолета“ и „уточнява, че спусъкът е трябвало да бъде натиснат“.

„Въпреки че Алек Болдуин многократно отрича да е натиснал спусъка, проведените тестове, констатации и наблюдения показват, че той е трябвало да бъде натиснат достатъчно силно, за да се задейства системата на оръжието“, се казва в част от доклада за оръжията, включен към съдебните документи.

Миналата седмица Хана Гутиерес Рийд пледира невинна по отправените й обвинения в неумишлено убийство и фалшифициране на доказателства, свързани за стрелбата, предава БТА.

Съдебният процес срещу нея е насрочен за 6 декември, а ден по-рано ще бъдат избрани заседателите.

Засега не е ясно дали констатациите в новия доклад ще доведат до повдигане на обвинения срещу Алек Болдуин, отбелязва ВВС.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *