Нов парк ще правят в Поморие. Оказва се градинка

Нов парк ще правят в Поморие. Оказва се градинка

Нов парк ще изграждат в Поморие, съобщават от сайта на Община Поморие. Така гордо, като че ли има „стар парк“.
Оказва се, че „новият парк“ ще представлява обикновена градинка на 6000 кв.м. А къде изчезна проектът за мултифункционален развлекателен комплекс, спортни съоръжения и зала за спорт, открит басейн, както и търговски център с паркинг на няколко нива??
В програмата за управление през мандат 2011- 2015 на кмета Иван Алексиев е заложено:4. Подобряване и благоустрояване на градската среда за постигане по-високо качество на живот на жителите на
Община Поморие:
За постигане на конкретните цели посочени в следващите точки е необходимо максимално и ефективно да бъдат използвани възможностите, които предоставят оперативните програми на Европейския Съюз, националния бюджет, общинския бюджет
и ПЧП.• Съхраняване и поддържане на зелените площи в града в добро състояние. Поддръжка на зелените площи по входните артерии и допълнително озеленяване. Задължаване на заведенията, които ползват тротоарно право да имат и озеленяване; А къде са зелените площи на Поморие в „зеления“ град на ГЕРБ-кмета на Бойко Борисов, вижте ТУК.
• Изграждане на Автогара; – НЯМА АВТОГАРА• Изграждане на крайбрежния булевард, свързвайки града с кв. „Св. Георги” с места за отдих и забавления;- НЯМА ИЗГРАДЕН ТАКЪВ БУЛЕВАРД • Изграждане на изкуствени плажове в района на жилищните сгради от р-т „Морско казино“ до Лимонадения цех и ул. „Морска“ от Пожарната до плажа в кв. „Св.Георги”; – НЯМА ИЗКУСТВЕНИ ПЛАЖОВЕ• Изграждане на яхтено пристанище;- НЯМА ЯХТЕНО ПРИСТАНИЩЕ
• Изграждане на места за отдих, забавления и спорт за възрастните, младите хора и децата – многофункционална спортна зала, открит спортен комплекс, открит плувен басейн, спортни и детски площадки; – МНОГОФУНСКЦИОНАЛНА СПОРТНА ЗАЛА, ОТКРИТ СПОРТЕН КОМПЛЕКС, ОТКРИТ БАСЕЙН, СПОРТНИ И ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ??? МЕЧТАЙТЕ! НЯМА ТАКИВА.• Изграждане на велоалеи и велопарк; – НЯМА ВЕЛОАЛЕЯ, НЯМА ВЕЛОПАРК. ИЗХАРЧИХА СЕ ЕДНИ 150 ХИЛ. ЛВ ЗА НЯКАКВО ПОДОБИЕ НА ВЕЛОАЛЕЯ, КОЕТО СЪЩЕСТВУВА ПО-МАЛКО ОТ ГОДИНА.
Сега, след решение на общинския съвет, кметът от ГЕРБ предостави на общинска концесия обект „Обществен парк“ на „Грийнлайф – резиденшъл” ЕООД. А от общинския сайт се подиграват на поморийци, че „Ще се изгражда нов парк в Поморие. Той ще бъде разположен между улиците «България», «Княз Александър Батенберг» и «Митрополит Климент». След приключване на процеса по облагородяване на парка и завършването на строителните работи на проекта Айвазовски парк (ГрийнЛайф), разположен в непосредствена близост, кварталът ще придобие изцяло нов облик.“
Накратко, Грийнлайф ще разкрасят мястото с градинка, за да са им по привлекателни апартаментите. „Грийнлаф“ през 2013 г. закупиха терен от 11,4 декара в кв. „Малко солено езеро“ /Руския квартал/ от Община Поморие, който вече е застроен.
Остатъците на доверие към гербаджийския кмет в изтичащия му мандат се стопяват. В края на 2014 г. сме.
Има ли още наивници, които да му вярват?
Вероятно кметът е забравил обещанията си през 2011 г., та сега припомня, че всичко ще бъде изпълнено, но до края на 2015 г. А до сега с какво се занимаваше?!
На 5 октомври са изборите за парламент и всяко изявление на партийно лице (овластено!) в този момент е свързано единствено с привличането на гласове. В случая – за неговата партия. ГЕРБ.
zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *