Някой да каже в какво се изразява руската заплаха спрямо България и защо членството ни в НАТО се извежда като едва ли не гарант за териториалната ни цялост?

Някой да каже в какво се изразява руската заплаха спрямо България и защо членството ни в НАТО се извежда като едва ли не гарант за териториалната ни цялост?

Някой да каже в какво се изразява руската заплаха спрямо България. Ще ни колят като османците едно време ли? Ще ни набиват на колове ли? Ще порят коремите на бременните ли? Ще бесят ли? Ще ослепяват всички? Ще ни забраняват религията, културата и т.н. ли? Ще ни налагат някакви непознати и немислими правила и стандарт на живот ли? Ще ни крадат ресурсите ли ? Ще ни връщат в каменната ера ли? Ще ни забраняват да ползваме електричество, компютри ? Няма да гледаме телевизия? Само 1 канал, черно-бял? Ще унищожат … ИКОНОМИКАТА ли бе ????
Абе, точно преди няколко седмици, когато уж рублата летеше надолу и всеки момент чакахме Путин да падне от власт (така викаха демократите), по БТВ излъчиха репортаж от Москва. Някaкво СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКО семейство се оплакваше, че не може да си позволи по-голям апартамент, и сега заради лошия курс на рублата трябвало да се откажат от редовната си екскурзия до … (казаха някaква екзотична дестинация, не като у нас редовните Гърция и Турция). И това освен неколкократните редовни екскурзии до Европа (колко средностатистически семейства у нас ходят по няколко пъти годишно на екскурзии в Европа и един път в годината на другия край на света? Че има такива, че и по-богати – има, няма спор. Ама то у нас и средната заплата била 800-900лв…
Въпрос – защо членството ни в НАТО се извежда като едва ли не гарант за териториалната ни цялост? Как ако не сме били в НАТО, вече сме щели да бъдем разкъсани.
Кой ще ни разкъсва? Турция?
Ми утре ако Турция реши да мести границата до Пловдив, никое НАТО няма да ни помогне бе. Къде беше НАТО в Кипър, когато Турция и Гърция, страни-членки на Алианса се сбиха за територия?
С НАТО и БЕЗ НАТО никой не ни гарантира териториалната цялост спрямо друга страна членка. Щото никъде в договорите на НАТО няма и кьорав ред „кво правим“ при териториален спор между членки. Или к’во – Русия ще ни разкъсвала ? А, пак злата руска Империя … дето се чуди как да ни цоца и цялата руска военна индустрия се издържа само от ремонтите на прословутите ни МИГ-ове …
И не, че нещо, ама ЕС пък би ни жертвало за Турция. Турция е много по-голям икономически партньор за ЕС, отколкото сме ние. К’во като ние сме членове на ЕС, пък Турция не е …
Ще се скарат на Турция, че действията и не са според европейскоатлантическодемократичните принципи, ще прочетат там някакви текстчета, как още ни смятат за приятели и семейство, ама …. сори. Бизнеса си е бизнес. Ще жертват жалкия ни глас в комисиите и там гласуванията на нива премиер/външен министър, а Турция от благодарност даже би подкрепила ЕС за безплатния подарък (границата до Пловдив). Или си мислите, че тва е фантастика? Че ще си бъдем приятели с настоящите и с тия граници до след 4 милиарда години, когато Слънцето се издуе до Червен Гигант и превърне планетата ни в топка разтопена скала?
Альооо, днес сме приятели с едните и врагове с другите, утре е обратното (а в нашия случай е много вероятно и да сме без приятели изобщо в даден период от време). Кой бе – САЩ ли ще ни спасяват бе? Оттатък Европа и оттатък Атлантическия океан? Дето имаме по-малка икономическа тежест в световен мащаб от някой американски щат.Владимир Мицов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *