НЯМАЛО „АФЕРА КОСТИНБРОД“? Избори и този път няма да има и е ясно кой ще ги спечели по бетонираната схема. Защото България не е Румъния. И няма да бъде!

НЯМАЛО „АФЕРА КОСТИНБРОД“? Избори и този път няма да има и е ясно кой ще ги спечели по бетонираната схема. Защото България не е Румъния. И няма да бъде!

НЯМАЛО „АФЕРА КОСТИНБРОД“? ИМАТЕ МНОГО ЗДРАВЕ! ПЕЕВСКИТЕ Я ПУСНАХА, ПЕЕВСКИТЕ Я СМАЧКАХА!
11 май 2013 година. Николай Бареков взривява държавата по ТВ7 с „аферата Костинброд“ и обявява, че 350 000 незаконни бюлетини са напечатани и ще променят хода на предстоящите избори.
Денят е за размисъл. Събота.По онова време Делян Пеевски и Цветан Василев не са в сериозен конфликт. Всичко между тях е по мед и масло. Бареков е част от тяхната илюстрация. По онова време ДПС громи ГЕРБ и нарича Бойко Методиев Борисов „мутра“.
Гръмва „аферата Костинброд“. Печатницата е близка до ГЕРБ. Ден по-късно на днешния съветник на Бойко Методиев Борисов – Яне Янев от РЗС усмивката помръква. Дни по-рано той по пресконференции тръби как РЗС ще влезе в парламента и дори обявява цифри за гласове, с които ще го подкрепят гласоподаватели. След „аферата Костинброд“ РЗС не влиза в парламента. И други политически сили са „ужилени“.
Освен Бареков, другата глашатайска функция поема Мая Манолова от БСП, фаворитка тогава на семейство Станишеви. По-късно Мая Манолова ще рече: „Факт е, че подадох сигнал за „Костинброд“, но не до някоя медия или журналист, а до главния прокурор. Факт е, че на следващия ден главният прокурор извърши проверка във въпросната печатница. Факт е, че моят сигнал беше потвърден и се намериха не 350 000, а 480 000 бюлетини. И също така факт е, че след започването на тази проверка на мястото на събитието се появи Бареков.“
На 15 май 2013 година главният прокурор Сотир Цацаров, когото апликират усърдно и до днес към Делян Пеевски, дава безпрецедентна пресконференция с цяла „армия“ от прокурори и „разследващи“. Цацаров обявява, че Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство – за длъжностно престъпление и за престъпление, свързано с политическите права на гражданите, по случая с намерените бюлетини в Костинброд. Пресконференцията, в която участват осем прокурори, продължава повече от два часа.
По-късно единственият обвиняем по „аферата Костинброд“ ще е Росен Желязков. Още по-късно мълвата ще реди, че Росен Желязков освен ГЕРБ – човек, е и близък до Румяна Бъчварова. Още по-късно Румяна Бъчварова ще стане доверен подставен вътрешен министър на Бойко Борисов в управлението му №2. Още по-късно Росен Желязков ще бъде оневинен по обвинението му в „аферата Костинброд“.Така ще бъде ЗАЛИЧЕНА „аферата Костинброд“ и ще се институциализира СПЕКУЛАЦИЯТА, че печатане на фалшиви бюлетини няма и че „на Бареков глупостите се срутили“. Времето вече е друго – Пеевски и Цветан Василев са във война, а Бареков е отсвирен от „екипа“.
Всички услужливо забравят, че не друг, а главният прокурор, плюс още седем прокурори, в прав текст твърдят, че се е случило престъпление в печатницата в Костинброд. Всички още по-услужливо забравят по-късно, че главният прокурор бе образувал досъдебно производство и по изтичане на информация от ДАНС във връзка с „писмо на „достойните прокурори“.По онова време в ДАНС на висши позиции работят същите от „библиотекарския кръг“, свързан със Сараите и Делян Пеевски /Доган, както от същия кръг там работят по-късно – след взимането отново на властта от Бойко Методиев Борисов.
Малко по-късно един от „библиотекарския кръг“, тогава шеф на ДАНС, а по-късно изтеглен като преподавател в Библиотекарския университет – Константин Казаков е „пожален“ именно от главния прокурор така: „Изтеклите в медиите документите са абсолютно автентични, не са фалшифицирани и представляват част от проверката, която прокуратурата е възложила на ДАНС. Гарантирам, че те не са изтекли от държавното обвинение, тъй като са се намирали в агенцията.“. „Пожален“, защото въпреки „гаранциите“, никой не понася отговорност от ДАНС за „изтеклата информация“.Традиционно в такива случаи /справка нататък във времето Цветлин Йовчев/ – отиват на работа „изнесени“ в Библиотекарския университет.
Година по-късно, на 1 декември 2014 година главният прокурор Сотир Цацаров заявява по повод „аферата Костинброд“: „Ако всичко с Костинброд бе една афера, налагаше ли се след това промяна на изборния кодекс, защо въведоха печатане на бюлетини в БНБ, защо въведоха номера на бюлетини, защо въведоха тези стриктни изисквания? И най-сетне задаваме въпроса защо има само един обвиняем по Костинброд? Защото държането противозаконно на бюлетини бе криминализирано едва след случая Костинброд. А оценката за нашите действия по случая Костинброд ни е дал Конституционният съд, който не го е прочел или говори за Костинброд 1, Костинброд 2, сигурно след три седмици ще говори и за 3, му препоръчвам да прочете това решение. Най-малкото ще обогати правната си култура.“.
На 15 април 2015 година Софийският градски съд оправдава бившия главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков по „аферата Костинброд“, след като прокуратурата иска две години условно за Желязков.
По времето, в което Бареков е използван като пласьор на информацията как се правят избори по български, Бареков е още в близки отношения с Делян Пеевски. По същото време знаков депутат от ДПС конфиденциално изрича пред АФЕРА: „Нали нямаш съмнение КОЙ подаде информацията за Костинброд на Бареков? Същият този човек е свидетел и знае как и по какъв фалшифициран начин бе избран и президента. И там ще има нататък бомба…“.
Нататък няма нищо повече. Веднага след изборите /а и малко преди това/ ГЕРБ и ДПС, разбирай Бойко Методиев Борисов и Пеевски/Доган, са отново резнали китки. „Аферата Костинброд“ е смутолявена и вече целта е да бъде тиражирана като „манипулация“, внушена единствено като „цирк“ на Бареков. Цацаров и прокурорската компания е премълчавана. Мая Манолова като пощальонка е изтеглена в „забвение“.Пеевски, Борисов и Цацаров, колкото и да го отричат словесно, видимо са подредени в една редичка. ДПС забравя всичко изречено срещу ГЕРБ. „Мутрата“ става „партньор“.
Прокуратурата загубва окончателно стръвта и демонстрирания хъс да рови в бакиите на ГЕРБ – управленците. Нещо повече – където цъфнат капии на Пеевски и Борисов в тандем, тихо и „смирено“, нещата по прокурорски се отичат.
„Аферата Костинброд“ се превръща, благодарение не на друг, а на същите пеевски медии, в иронична дъвка, даваща възможност на Бойко Методиев Борисов и ГЕРБ да бъдат „изпрани“ окончателно като невинни ангели за каквито и да е фалшификации по избори.
Нататък вътрешните министри и шефове на ДАНС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО са свързани с „библиотекарския кръг“ на Пеевски/Доган и Бойко Борисов. И никога нищо не разкриват за фалшификации по изборите, като изключим тъпотии за отпускане на парата с цигански гласове.ИСТИНСКАТА СХЕМА ЗА ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИЗБОРИ НЕ Е ПИПНАТА.
Тя действа от години. Същата схема е главната причина Бойко Методиев Борисов да не може да се раздели с Цветан Генчев Цветанов. Блатото леко се разклаща единствено, когато ДПС решат да „покажат мускули“ уж видимо, докато правят сделката с ГЕРБ задкулисно. После следва същото мъртвило.
Защото и МВР, и служби, и прокуратура са на едно подчинение. Неофициално. Знаете на кого.
Избори и този път няма да има. От сега е ясно кой ще ги спечели по бетонираната схема. Защото България не е Румъния. И няма да бъде.Afera.bgКоментар на Явор Дачков във Фейсбук относно „Костинбродската измама на ГЕРБ“:
И още по темата – един страр мой текст от миналата година: Основната подмяна, която още тогава започнаха да извършват самите гербаджии с помощта на медийния си слугинаж много прилича на реакцията след разговора „Мишо Бирата”. И в двата случая бе приложен класическият постулат на хванатите в изневяра: отричайте всичко и докрай, дори да са ви заварили голи в спалнята, легнали един върху друг. „Скъпа, не е това, което си мислиш!” Забележете ловкия израз, който се употребява. Нямат смелост да кажат директно: „Не е това, което виждаш”, защото очевидностите на голите тела могат трудно да бъдат опровергани, а започват тънка манипулация, с която да внушат, че очевидното е плод на мисълта, а оттам и на въображението, което си е измислило изневярата. „Не е това, което си мислиш.” Крайната цел е измаменият да се досамозалъже в неизбежното бягство от действителността, която му е причинила ужасна болка. След подобна наглост някои хора вземат куфарите си и скъсват завинаги с измамника, други вземат кухненския нож и довеждат нещата до истинска трагедия, но мнозинството предпочитат да се самозалъгват, да си затворят очите и да забравят, че са били измамени.
В това отношение Борисов е истински шампион, който живее хилядния си живот на политик, уличаван в лъжа. В други страни заловените в измама политици трудно получават втори шанс, а само по изключения трети. У нас, ако Бойко Борисов престане да лъже, всички ще спрат да му вярват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *