НЯМАМЕ АЛЕКО 2. ТЪЖНО Е! ЗАТОВА ПЪК СИ ИМАМЕ БОРИСОВ. ТОЙ НЕ Е НИТО ДЕСЕН, НИТО ПОЛИТИК. И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ!

НЯМАМЕ АЛЕКО 2. ТЪЖНО Е! ЗАТОВА ПЪК СИ ИМАМЕ БОРИСОВ. ТОЙ НЕ Е НИТО ДЕСЕН, НИТО ПОЛИТИК. И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ!

Не бих искал да съм на мястото на който и да е депутат. Особено в ден като днешния. Ден, в който т. н. народни избраници преживяха поредното си унижение. По традиция, то беше предизвикано от т. н. премиер. Който им показа презрението си към тях без какъвто и да е макиаж. Подхвърли по хашлашки репликата за оставката си, стана и напусна събранието.
Освен релефната простащина, в това поведение прозират и други подозрения – за липсата на зачитане на чуждото мнение и липсата на елементарно възпитание не си струва да се говори. Борисов и друг път е раздавал шутове, шамари и тупаници в политическото пространство. Борисов за пореден път показа, че не е просто елементарен диктатор. Затова показа бицепсите си на тиранин. И охлади със студен душ дитирамбите на скритите си фенове, че се бил променил, че не е Борисов 1. Едва ли не, бил сменил и нрава си. Има много наивници, които се ловят на тая елементарна стръв.
Има и една друга гледна точка, която в известен смисъл обяснява поведението на Борисов в днешния политически ден. Борисов се държи така, защото е изпаднал в панически страх. Вероятно, променяйки се, е осъзнал, че е затънал до шия в безобразията, с които уж се бил забавлявал през първия си мандат. За себе си изключвам такава възможност, защото тя изисква наличието на някаква съвест или поне наченки на ембрионален процес в тая посока.
Борисов стотици пъти безсрамно демонстрира, че е несъвместим дори и с предположенията за някаква демокрация или демократичност.
Най-комичното в неговата фигура е, че се самоопределя като десен политик. Той не е нито десен, нито политик. И никога няма да бъде. Борисов е главатар. На една банда от себеподобия, които нахлуха в жалката ни политика по байганьовски. Разликата между ония времена и днешните е само една – нямаме си Алеко, който да опише тоя титан на арогантната простащина и грубиянщина.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *