Няма ги интелектуалците, будителите, духовните водачи. Мълчат и се страхуват от башибозушката тайфа ГЕРБ. Само протестърите са в екстаз от резултатите на колективната си лудост

Няма ги интелектуалците, будителите, духовните водачи. Мълчат и се страхуват от башибозушката тайфа ГЕРБ. Само протестърите са в екстаз от резултатите на колективната си лудост

Оглушително е мълчанието на интелектуалците. Всичките вкупом мълчат. Къде са? Защо се укриват? Къде е Левчев, собственикът на звездите? Къде е Цанев? Къде са академиците? Къде е Светлин Русев? И Нешка изчезна. Потъна в срама от фаталното си залитане с компрометирания Бареков.
Няма ги интелектуалците, будителите, духовните водачи. Има пустеещи земи, умряла икономика и бандити, които безнаказано вилнеят на тая опоскана територия.
Знаете ли какво е ГЕРБ? Не е ОПГ. ГЕРБ е башибозушка тайфа, която под съпровода на зурните прави каквото си иска. Безконтролно и безнаказано.
На фона на тая безпросветност, ефирът е пълен с думи. Консенсус, патриотизъм, просперитет, брутен вътрешен продукт и други словесни конструкции, в които няма нищо. Абсолютно нищо.
Живите интелектуалци мълчат. Сигурен съм, че ако мъртвите бяха живи, също щяха да мълчат. Страх? Вероятно. Не знам.
Новината, че протестърите се събрали днес пред Народното събрание, за да си направят снимка, ме вкара в размисъл. Значи, все още има хора или човекоподобия, които изпадат в екстаз от резултатите на колективната си лудост. Колективната лудост, прочее, е фундаментален елемент на всяка революция, на всеки метеж и на всяко въстание. Обикновено колективната лудост се мотивира по някакъв начин – морален, идеологически или просто финансов. В случая мотивът е повече от ясен. Не разбрах само дали протестърите разчитат на шанса колективното им фото да попадне някой ден в учебниците по история.
Финалният екстаз на протестърите със сигурност означава, че са били възнаградени, съгласно договора с поръчителите на протеста. Това е добър пример за единоначалието на колектива над неправителствения индивид.
В живота се създават интересни нови практики. Или реплики на стари практики?
И служебният премиер, май, е бил там. Дано е излязъл добре на снимката, щото изобщо не е фотогеничен. И фонемогеничен не е. Има кофти дикция.Любо Кольовски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *