НЯМА ДА МИНЕМ БЕЗ СТЪЛБ НА ПОЗОРА ЗА НЕУПРАВЛЯЕМИТЕ. ИЛИ НЕ?

НЯМА ДА МИНЕМ БЕЗ СТЪЛБ НА ПОЗОРА ЗА НЕУПРАВЛЯЕМИТЕ. ИЛИ НЕ?

Моя приятелка от ФБ тия дни ми опонира, че не съм бил прав в репликите си срещу премиера и шайката му. Основният й аргумент беше, че не вижда друга алтернатива за управлението на България. И добави още, че ако свалим Борисов, следващото управление ще се поеме от едно преобладаващо малцинство, което вече имало готови политически структури и било готово да ни изтреби до крак.
Не приех сериозно тия аргументи и се защитих, че никой не може да ме принуди да харесвам мутрите и бандитските им приоми.
По-късно се замислих какви са алтернативите на ОПГ. Труден въпрос. С история. История за личностите и хората, които политическата система жестоко премаза и изхвърли остатъците им извън пределите си. Десетки и стотици хора бяха окепазени, оваляни в катран и перушина, останаха боклуците. Физическите ликвидатори на личностите, които имаха морал и качества да управляват не с мотива за собственото си облагодетелстване. Бандитската каста заличи привидните идеологически различия и се превърна в аморфна маса от типове, готови да се сдружават помежду си на всяка цена, без да се интересуват от приоритетите на държавата или дереджето на населението.
Кастата зася и отгледа своя структура от средства за масово манипулиране на хората. Консолидира си капиталите и открито започна да безчинства в публичното пространство и така популярното у нас задкулисие.
Независимо от всичко, аз си оставам оптимисти вярвам, че един ден времето на кастата от бандити ще свърши. Възможно е вярата ми да е наивна. И неосъществима. Което е едно и също.Любо Кольовски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *