„Няма да мога да преодолея тази загуба“: майка и двете ѝ деца изчезнаха в Истанбул, България оказва помощ на бащата

„Няма да мога да преодолея тази загуба“: майка и двете ѝ деца изчезнаха в Истанбул, България оказва помощ на бащата - 1

„Няма да мога да преодолея тази загуба“: майка и двете ѝ деца изчезнаха в Истанбул, България оказва помощ на бащата

Майка и двете ѝ деца изчезнаха безследно в Истанбул. За това съобщи съпругът ѝ, който ги търси от неделя вечерта. За случая са информирани турските и българските власти, предаде bTV.

Докато са в Истанбул, Елена, Сияна и Кристиян излизат на разходка в неделя вечерта и повече не се връщат, разказа бащата на децата. Станислав Станев твърди, че няма причина майката и децата му да изчезнат без следа.

„Mоля се на Господ тя да ми се е разсърдила и да е избягала от мен с децата. Дано са живи и здрави. Но все пак трима души не се отвличат, не изчезват така лесно. Ако другото се е случило, аз няма да издържа. Няма да мога да преодолея тази загуба и няма смисъл повече да живея“, каза Станислав Станев, баща на Сияна и Кристиян.

Съпругата му е от Беларус, а децата имат и българско гражданство. Бащата сигнализира турската полиция, свързва се и с консулството ни в Истанбул.

От Външното ни министерство потвърдиха, че са в контакт с бащата и му оказват съдействие: „Установен е контакт и с Генерално консулство на Беларус в Истанбул, чиято гражданка е съпругата на г-н Станев. Министерството на външните работи и Генералното консулство на Република България в Истанбул ще продължат да съдействат в рамките на своите компетенции в процеса на изясняване на казуса и за осигуряване на безопасно завръщане на децата в България“, посочиха от МВнР.

Очаква се жената и двете деца да бъдат обявени за изчезнали с жълта бюлетина от Интерпол, а Станислав се надява да види съпругата си и двете им деца.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *