НЯМА ДОБРИ ВЪЛЦИ. ИМА ДОБРИ ХОРА, КОИТО СА ПРЕДВИДЕНИ ЗА ЛИКВИДАЦИЯ. ОТ ОСТАНАЛИТЕ ХОРА

НЯМА ДОБРИ ВЪЛЦИ. ИМА ДОБРИ ХОРА, КОИТО СА ПРЕДВИДЕНИ ЗА ЛИКВИДАЦИЯ. ОТ ОСТАНАЛИТЕ ХОРА

ЗА ВЪЛЦИТЕ И ХОРАТА. И ЗА ДОБРИТЕ ХОРАДНЕС РАДАН И МОНИКА БЕЛУЧИ
ИМАТ РОЖДЕН ДЕНПо идея на Ж. Желев
30 септември 2014 г.
С голям страх посегнах към тоя текст, подсказан ми от приятел. Неясна ми беше темата. И изведнъж ми просветна. Вълците са дивото у нас. Или в нас. Но вълците сами по себе си са нещо прекрасно – те са безспорен символ на свободата и независимостта.
Обаче, събрани в глутница, вълците могат да бъдат и опасни. Ако ги подгонят глада и студа, вълците стават безогледни. И се молете да не сте на пътя на глутницата, когато озверяла от глад и студ, хукне като наказателна рота по пъртината.
В света на вълците нещата са прости – те живеят с неосъзнатия инстинкт да ги има. Да се размножават и да изпълняват мисията си на чистачи в гората.
И хората са така. Една част от хората влизат в политиката с амбиции – уж да са полезни на останалите, а между другото желанието им е само да оглозгват костите на слабите и безпомощните. Които, незнайно защо, са избрали вълците и са им кредитирали доверието да бъдат управлявани от тях.
Общото между хората и вълците е, че са хищници. И са готови винаги да унищожат с челюстите си или с други средства слабия, болния и немощния. Разликата е, че няма добри вълци. А има добри хора. Които са предвидени за ликвидация. От останалите хора.
И идваме до параграфа за карабините. И стрелците. Другото са разни банки, партии, избори, платформи и програми. При вълците нещата са ясни. При хората решават стрелците.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *