Няма никакво значение кой ще управлява, защото държавата не съществува

Няма никакво значение кой ще управлява, защото държавата не съществува

ДРАМАТА на България и нейното нещастно население не се състои в това, че няма правителство близо месец след изборите. Това е само видимата част на айсберга. В невидимата му част се крият големите въпроси и факти. Някъде там е истината, че изборите ги спечели един тип, чийто приоритет е санирането на панелките. Около тоя тип кръжат други типове, които не си дават сметка какви са истинските проблеми на държавата. Те не мислят и не формулират трагедиите в демографската криза, корупцията, сривът в здравеопазването и образованието. Не мислят и за състоянието на правосъдната ни система. Тези проблеми са брутално неглижирани от шайката, самоопределяща се като политическа класа, елит и т. н. Няма значение и това, че се самоопределят още като леви, десни, центристи и пр. модификации на управленската некадърност.
Излишно е да посочвам примери и да търся аргументи за твърденията си. Едва ли има нормален и среднограмотен човек, който да не си задава същите въпроси. В тази трагична и протяжна ситуация няма никакво значение кой ще управлява, защото държавата фактически вече не съществува. Съществува само остър дефицит на хора, способни да се справят с разрухата. Досегашните ни управници доказаха, че са бездарни и лишени от воля индивиди и никой от тях не успя да изведе пред себе си поне една елементарна задача за решаването на поне един от проблемите ни.
Не ни остава нищо друго, освен безучастно да наблюдаваме фарса, наречен политически консултации между едни политици, които не могат да видят нещата по-надалеч от носовете си. Политици, вторачени единствено в собственото си благосъстояние…
Не е известно докога ще се въртим като дервиши в тоя омагьосан кръг.
Липсва ми таралежът на Радичков.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *